PROTESTE ÎN CAPITALĂ: sute de oameni protestează față de restricţiile impuse de Guvern

Sute de oameni s-au adunat în Piața Victoriei din București, unde protestează față de restricțiile impuse de autorități.

Oamenii s-au adunat ăn Piața Victoriei, dar și în Piața Universității și protestează față de măsurile impuse de Guvern. Ei reclamă limitarea drepturilor persoanelor nevaccinate

Protestul este organizat de Legitima Aparare și Calea Neamului, împreună cu Starea de Libertate, anunță Antena 3.

Protestatarii au mai cerinţe, printre care renunțarea urgentă și definitivă la folosirea “certificatului verde” COVID pe teritoriul României.

"În acest moment, sunt peste 200 de persoane care protestează aici, în faţa Guvernului. Oamenii s-au adunat şi spun că sunt nemulţumiţi de regulile pe care trebuie să le respecte, de faptul că sunt privaţi de libertate, dar şi de ceea ce s-a întâmplat ieri la Constanţa. Oamenii spun că sistemul sanitar din ţara noastră nu este unul care să vină în sprjinul oamenilor. Înţelegem că sunt aşteptaţi alte sute de persoane, care să vină şi să protesteze. Până acum a fost un protest paşnic, nu au existat conflicte, oamenii au venit cu steaguri", a arătat Antena 3.

"Precizăm faptul că protestul organizat de noi în Piața Victoriei este unul apolitic, al societății civile românești. Ne vom păstra non-partizanatul politic, indiferent de culoare, deoarece marea majoritate a cetățenilor, după cum se știe, a refuzat să legitimeze la ultimele alegeri clasa politica actuală prin absenteismul masiv de la vot. Nu avem mandat din partea oamenilor, și nici a membrilor acestor organizații de a da microfonul niciunui politician. Am primit cereri de la mai mulți politicieni să vorbească la microfon, și i-am refuzat politicos pe toți. Rămânem în sfera civică și nu amestecăm lucrurile. În schimb, orice cetățean al României, indiferent de simpatiile sau apartenența sa politică, poate veni bineînțeles în Piața Victoriei ca simplu participant la protest. Nu respingem pe nimeni și nu facem diferențieri, însa nu vom permite niciunui politician sau partid să își faca campanie, sau să încerce să caștige capital politic exploatând un demers pur civic, născut din revolta cetățenilor și a societății civile împotriva unor abuzuri și încălcari de drepturi repetate și inacceptabile”, se arată în comunicatul de presă al organizatrilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel