Proteste împotriva măsurilor sanitare, soldate cu arestări și răniri: ce solicită protestatarii
26 sep, 11:55
Un proteste spontan ce a avut loc la Madrid a dus la rănirea a șase persoane și arestarea altor patru. Oamenii protestează împotriva măsurilor sanitare.      
Maștile de protecție

Un protest spontan împotriva măsurilor sanitare s-a soldat cu șase persoane rănite și altele patru arestate, la Madrid. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid. 
Protestatarii, unii dintre ei tineri de extremă stângă, au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii. Agenţii au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de unul dintre manifestanţi, notează Antena 3.

Locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone. Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.
Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Anglia ar putea intra în lockdown: cine susține asta
Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără
De ce nu e bine să iei decizii când ești stresat
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri