Proteine, de câte ai nevoie ca să slăbești dar să-ți păstrezi mușchii?

Carnea de pui
Dieta cu puțini carbohidrați, cea vegetariană sau cea mediteraneană etc. - indiferent de dieta ta, este important să obții proteine suficiente ca organismul să funcționeze.

Deși cercetările nu au identificat încă o formulă perfectă, după care să fie calculată cantitatea perfectă sau exactă, experții spun că minimele tipice „recomandate" zilnic nu sunt optime. Ajută, însă, se poate aproxima cantitatea optimă de proteine, prin determinarea greutății și a nivelului de activitate.

Cum calculezi cantitatea de proteine

O bază bună de pornire pentru persoanele care fac exerciții fizice de nivel moderat este între jumătate și trei sferturi de gram de proteină per kilogram de greutate corporală. Dacă aveți cântăriți 68 de kilograme, de exemplu, mâncați între 75 și 112 grame de proteine pe zi. Pentru a slabi, dietele cu cantități mai mari de proteine - între 90 și 150 de grame pe zi - sunt eficiente și vă ajută să împiedicați pierderea mușchilor odată cu grăsimile, arată experții de la MedicineNet.

Deoarece organismul utilizează cel mai eficient proteinele atunci când le mâncați la intervale regulate, împărțiți aportul zilnic în patru cantități egale pentru micul dejun, prânz, o gustare și cină. Dacă faceți exerciții fizice la un nivel intens sau ridicat, luați în considerare consumarea a încă 50 de grame de proteine cu câteva ore înainte de a vă culca pentru a ajuta „reparația" musculară peste noapte.

S-ar putea să fiți obișnuiți cu numărarea caloriilor, dar este, de asemenea, important să știți cum să cuantificați aportul de proteine. 28 de grame de carne de pui conține doar aproximativ 9 grame de proteine. Deci este nevoie de o porție de trei ori mai mare pentru a avea un aport de 27 de grame de proteine, sau aproximativ un sfert din necesarul mediu zilnic.

Porții de 28 de grame de proteine

  • 84 grame de pește, curcan, pui sau carne de vită slabă
  • 196 grame de iaurt grecesc
  • 3/4 dintr-o ceașcă de brânză de vacă.

De asemenea, puteți obține proteine de înaltă calitate din unele alimente pe bază de plante. Acestea includ tofu, cereale integrale, leguminoase și nuci - toate opțiuni mai bune decât carnea roșie sau orice fel de carne procesată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel