Profesorul Imre Benedek, noi acuzații privind moartea fratelui său: NU au ce căuta în medicină

Imre Benedek    Foto: captură video Antena 3
Profesorul universitar doctor Benedek Imre a adus noi acuzații despre modul în care a fost tratat fratele său profesorul Istvan Benedek, care a murit de COVID-19 pe 1 septembrie anul trecut, după ce a fost legat de pat, în ciuda faptului că era coerent și cerea insistent să nu fie legat.

Profesorul Benedek Istvan a fost coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș și cel care a realizat primul transplant de măduvă la un pacient adult. El a murit pe 1 septembrie anul trecut în urma infecției cu COVID-19. Fratele său, Imre Benedek, medic cardiolog, aduce acuzații privind modul în care a fost tratat.

„A fost legat, avem filmul înregistrat de bolnavii care au stat în aceeași încăpere, în care el coerent refuză să fie legat și totuși l-au legat. Este regretabil și de condamnat pentru că elevii lui pe care i-a educat l-au legat. Așa ceva înseamnă că acești oameni nu au ce căuta în medicină. A fost internat, când o directoare, care tot eleva lui a fost, în loc să îi dea medicamentul i-a spus că nu se aprobă.

Sunt adeptul că mai bine să dai medicamentul degeaba și să pierzi banii, decât să participi la sistemul politic ca să economisești banii, ca politicul să te laude. Nu!

Pe noi, dacă ne informa corect, noi aveam suficienți bani, familia, ca să-l trimitem la București, la Viena, la Budapesta cu elicopterul. Deci noi am fost privați de informație. Pe lângă faptul că a fost legat și avem filmul, este regretabil cum a reacţionat administrația. Adică noi, familia, care face parte din sistem, suntem mulți medici, am fi vrut ca să nu fim circari, să aplanăm discuția, în limita posibilităților, și voiam să știm ce s-a întâmplat. Am cerut foaia de observație, domnul director, care de de mult trebuia să își dea demisia, dar politicul îl ține, când am cerut foaia de observație ne-a refuzat.

Dacă primeam foaia de observație, puteam poate, poate digera familia și nu ajungeam aici să fim prin televiziuni.

Documentele au apărut când a apărut cercetarea penală. E dezastru, scrie cu mâna doctorului ce tratament să primească și ce să nu să i se dea. I se promite familiei că se va face, la o altă clinică, o altă intervenție care va fi salvatoare. Nici vorbă, nu s-a făcut, s-a dat încă un medicament. Dacă se comunica îl luam și îl duceam unde trebuia, pentru că aveam suficient suport financiar”, a spus cardiologul Imre Benedek, la Antena 3.

„La cardiologie niciun bolnav nu a murit de COVID-19. Nu au murit pentru că am obligat toți pacienții să fie observați din secundă în secundă. Suntem mai educați, asta lipsește din medicină, și nu trebuie explicat niciodată că noi nu avem suficienți bani. Dacă te-ai făcut medic, să fii la dispoziția bolnavului când el este bolnav, nu când tu ai programul de lucru. Este o slăbiciune a sistemului și a medicilor. Este cel mai ușor să laşi bolnavul, sedezi masiv și legi bolnavul în loc să stai lângă el”, mai acuză medicul.

„Am primit amenințări”

El mai face o serie de acuzații, însă cu toate acestea, spune că încă mai crede în sistemul medical românesc și că nu sistemul este de vină, ci doar câțiva oameni. De asemenea, mai arată că a primit amenințări, dacă va face publice unele informații.

„Am lucrat în terapie intensivă, eu nu am legat pe nimeni. Prima lege a medicinei bolnavul îl tratezi când are nevoie și din minut în minut când este critic. Din păcate, unde au fost fratele meu erau era o strigare "vine iar un pacient", era cu sacul negru. Din păcate. nu s-a făcut autopsia și medicul legist a jurat să facă autopsii, dacă nu le faci atunci de ce mai face această profesie? Această depersonalizare, că am băgat omul în sacul negru și nu au voie să vadă, nu e ok. Ne-a dezumanizat această boală", a mai spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.

„Dar să plecați cu rugămintea mea: credeți în medicina românească. Medicina românească are suficienți bani. Nu va fi niciodată destul, America e plină de bani și tot nu e de ajuns. Medicina românească are specialiști buni, este dotată cu aparatură, numai că au ajuns să domine cei care o conduc pe un drum necalificat.

Am primit amenințări că omul din sistem nu are voie sa spună aşa lucruri. Am dreptul și am obligația să corectez medicina spre bine. Dacă mă amenință și îmi fac ceva rău nu mă mai interesează. Sunt la vârsta când am jurat pentru Medicină am jurat pentru bolnavi și asta voi face", a mai spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel