Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prof dr Adrian Bot, românul care a inventat o terapie pentru cancer, în conferință. VIDEO
13 oct, 11:41
Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, membru în echipa care a inventat o imunoterapie pentru cancer, a vorbit la o conferință de leadership.
EXCLUSIV

Prof dr Adrian Bot este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, iar în 1994 a emigrat în SUA, unde și-a luat doctoratul în medicină și științe biomedicale, la New York University – Mount Sinai School of Medicine. Între anii 1998-2002 a lucrat în San Diego, la unul dintre cele mai mari centre de biotehnologie.

Între 2002 şi 2011, Adrian Bot şi-a continuat cariera, în regiunea Los Angeles, la compania MannKind Corporation, unde a ajuns vicepreședinte, conducând Diviia de cercetare și dezvoltare de noi vaccinuri împotriva cancerului.

După 2011, a fost cooptat ca vicepreședinte pentru medicină translațională în conducerea Kite Pharma, din Los Angeles (parte a companiei Gilead), care a dezvoltat o tehnologie superioară de programare genetică a sistemului imunitar.

Acest tratament are rezultate incredibile în leucemie, unul din doi pacienți fiind vindecați după o singură ședință.

În 2017, când tratamentul cu celule îmbunătățite genetic a fost aprobat de FDA, fotografia profesorului dr Adrian Bot a fost afișată în celebra piață Time Square din New York, iar în noiembrie 2018, a primit prestigiosul premiu Galien, care este echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie, în America.

El a fost prezent, săptămâna aceasta, la lucrările conferinței de leadership organizate de Aspen Institute Romania. Iată ce a povestit: 


Ştiri Recomandate

De ce nu e bine să te uiți des în oglindă
Intoxicații Timișoara, panică într-un alt bloc. 10 locatari consultati de medici
Epilepsie, posibil medicament care reduce crizele cu 55%. Încă în teste
Diverticulita, opt simptome la care ar trebui să fii atent
Alăptarea în spital din primele zile, mai puține decese subite și neașteptate
Colangita biliară primitivă, dezbatere în direct la DC Medical
Mai multe antibiotice orale, mai mare riscul de Parkinson
Coșmaruri, 7 declanșatoare comune pentru visele urâte
Comentarii