Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Prof dr Adrian Bot, românul care a inventat o terapie pentru cancer, în conferință. VIDEO
13 oct 2019 / 11:41
Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, membru în echipa care a inventat o imunoterapie pentru cancer, a vorbit la o conferință de leadership.
EXCLUSIV

Prof dr Adrian Bot este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, iar în 1994 a emigrat în SUA, unde și-a luat doctoratul în medicină și științe biomedicale, la New York University – Mount Sinai School of Medicine. Între anii 1998-2002 a lucrat în San Diego, la unul dintre cele mai mari centre de biotehnologie.

Între 2002 şi 2011, Adrian Bot şi-a continuat cariera, în regiunea Los Angeles, la compania MannKind Corporation, unde a ajuns vicepreședinte, conducând Diviia de cercetare și dezvoltare de noi vaccinuri împotriva cancerului.

După 2011, a fost cooptat ca vicepreședinte pentru medicină translațională în conducerea Kite Pharma, din Los Angeles (parte a companiei Gilead), care a dezvoltat o tehnologie superioară de programare genetică a sistemului imunitar.

Acest tratament are rezultate incredibile în leucemie, unul din doi pacienți fiind vindecați după o singură ședință.

În 2017, când tratamentul cu celule îmbunătățite genetic a fost aprobat de FDA, fotografia profesorului dr Adrian Bot a fost afișată în celebra piață Time Square din New York, iar în noiembrie 2018, a primit prestigiosul premiu Galien, care este echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie, în America.

El a fost prezent, săptămâna aceasta, la lucrările conferinței de leadership organizate de Aspen Institute Romania. Iată ce a povestit: 


Ştiri Recomandate

Flacoane   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri