Produsul care credeam că ne ajută să slăbim, dar ÎNGRAȘĂ extrem de mult. Mencinicopschi: Forțează corpul

Produsul care credeam ca ne ajuta sa slabim, dar ingrasa extrem de mult - Foto: Freepick
Gheorghe Mencinicopschi a spus care este produsul care credeam că ne ajută să slăbim, dar, de fapt, ne îngrașă extrem de mult.

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, a tras un semnal de alarmă cu privire la sucurile "light", bazate pe îndulcitori și spune ferm că sucurile "light" ne îngrașă".

"Sucurile din comerț nu sunt benefice, indiferent dacă le alegem pe cele cu zahăr sau pe cele cu îndulcitori. Cele cu zahăr sunt hipertonice și ne scot apa din organism.

Practic, accelerează deshidratarea produsă de caniculă și ne amplifică setea. În plus, constituie o sursă importantă de calorii, dar fără substanțe nutritive", susține prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

"Sucurile cu îndulcitori forțează organismul să rețină calorii!"

 

"Nici sucurile pe a căror etichetă scrie "light" nu sunt benefice. În special cele care conțin cafeină deshidratează organismul. Recent, a apărut o lege europeană ce prevede ca orice băutură care conține cafeină peste un anumit nivel să aibă pe etichetă o atenționare în care să se menționeze concentrația, nefiind indicată copiilor, gravidelor etc.

În plus, sucurile cu îndulcitori, prin procesele metabolice, forțează organismul să rețină calorii. După consumarea lor apare efectul cefalic prin care, metabolic, organismul este forțat să rețină mai multe calorii decât în mod normal din alimentele pe care mâncăm. În acest fel sucurile "light" ne îngrașă", a mai spus el.

Băuturile carbogazoase, efecte nocive asupra ficatului. Dr. Ene: La fel cum o face alcoolul

 

"Doza zilnică recomandată pentru un bărbat sănătos în ceea ce priveşte alcoolul ar fi de două pahare de vin. Paharul însemnând aproximativ 250 ml sau două pahare de bere de 330 ml fiecare, fie două pahare de tărie de 50 ml fiecare. Alcoolul este un toxic pentru ficat. Mai mult de aceste doze, deja poate să facă multe daune în corp. O femeie poate consuma o doză de alcool pe zi, din cele menţionate mai sus”, a explicat medicul Laura Ene, la ”Sfat de Sănătate” de la Antena 3. De altfel, specialistul în nutriție și boli metabolice a atras atenția cu privire la consumul de către copii a băuturilor carbogazoase, cu efecte asupra ficatului asemănător cu cel al alcoolului. 

Dr. Ene a explicat faptul că nu este recomandat ca după o săptămână fără consum de alcool, în weekend să se facă abuz de acesta, prin ”cuplarea” tuturor dozelor permise, acest lucru fiind dăunător sănătății.

”Este de preferat să bei câte un pahar în fiecare zi, decât să le aduni pe toate într-o singură zi. Alcoolul este o toxină, iar în exces poate să atace nu doar ficatul. Știm că este principalul organ care îl metabolizează, dar aduce și calorii în plus. Fiecare pahar ne costă aproximativ 100 de calorii din bugetul nostru zilnic”, a explicat dr. Laura Ene.

Citește mai departe AICI

 

Viorica de la Clejani, despre SUCUL natural din 4 ingrediente care a ajutat-o să slăbească: Rupeam frigiderul în două

Viorica de la Clejani este una dintre cele mai apreciate artiste din România.

Cântăreața a slăbit considerabil în ultimii ani și mulți s-au întrebat cum a reușit să scape de kilogramele în plus. 

Viorica de la Clejani a decis să facă o schimbare în viața ei, motiv pentru care a renunțat la alimentele nesănătoase și a început să bea un suc minune, care a ajutat-o să scape de kilogramele nedorite. Potrivit acesteia, sucul este unul format din câteva legume naturale, precum: mărul, țelina, sfecla și morcovul.

"În ultima perioada nu m-am simțit prea bine și a trebuit să iau niște masuri radicale. Am avut transaminazele mărite. A trebuit să consum mai multe fructe, ceea ce eu nu prea mâncam. Am auzit și eu de acea sfecla roșie, un mar, morcov, țelină. Și de nu am băut la suc din acesta. Nu urmez niciun tratament, doar am schimbat puțin alimentația din viață mea. Ioniță nu știa că eu coboram la ora 2 noaptea și rupeam frigiderul în două", a declarat Viorica de la Clejani. 

Sucul de pătrunjel și lămâie, plusul de vitamina C. Rețeta ideală pentru combaterea ANEMIEI și a altor boli

 

Pătrunjelul, intrat în gastronomie în urmă cu trei secole, ca plantă aromatică, a fost multă vreme folosit ca plantă medicinală.  Cel mai des, decoctul de pătrunjel se folosea ca diuretic, fiind uneori asociat cu fructe de chimion și boabe de ienupăr, potrivit lucrării ”Plante medicinale de la A la Z”.

Fructele de pătrunjel sunt utilizate în afecțiunile renale și ale căilor urinale, în afecțiuni gastrointestinale, dar și ca stimulator al metabolismului.

Acțiunea diuretică puternică, dezvoltată de fructele de pătrunjel, se datorează efectului iritant/stimulant exercitat de uleiul volatil și de flavonoide asupra parenchimului renar. În cazul afecțiunilor gastrointestinale, produsul vegetal se utilizează drept carminativ. Apiolul și miristicina conținute de semințele de pătrunjel acționează spasmolitic și emenagog (excitant al fibrelor netede ale uterului), acesta fiind și explicația pentru utilizarea în medicina tradițională a fructelor de pătrunjel, iar mai apoi a preparatelor cu apiol, ca avortive. La fel ca și fructele de pătrunjel, și rădăcinile sunt diuretice, dar acțiunea acestora din urmă este mai slabă. Se indică în afecțiuni ale tractului urinar pentru efectul antidiuretic.  

Ceaiul de pătrunjel se realizează dintr-un gram de produs vegetal, care se mărunțește în momentul utilizării, iar peste această pulbere se adaugă o cană de apă fierbinte și se lasă în contact pentru 5-10 minute. Se recomandă 2-3 ceaiuri pe zi.

Chiar și în cantități mici, pătrunjelul poate aduce beneficii mari datorită conținutului bogat de uleiuri esențiale, vitamine și antioxidanți.

Doar 8 linguri de pătrunjel uscat acoperă cantități mari de nutrienți importanți: 4% din Doza Zilnică Recomandată (DZR) de magneziu, calciu, potasiu; 10% din DZR de fier; 12% din DZR de acid folic; 15% din DZR de vitamina A; 54% din DZR de vitamina C; 554% din DZR de vitamina K. 

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel