Probioticele ajută puștii obezi să slăbească

Castraveți
Probioticele pot ajuta copiii și adolescenții cu obezitate să piardă în greutate, însă doar împreună cu o dietă controlată de calorii.

Cercetători de la Universitatea din Piemonte Orientale susțin, printr-un studiu, că adolescenții și copiii obezi pierd din greutate cu ajutorul probioticelor și a unei diete controlate.

Dr. Flavia Prodam și echipa ei de cercetători au urmărit să evalueze impactul tratamentului probiotic Bifidobacteria la copii și adolescenți cu obezitate asupra unei diete controlate. S-au efectuat analize clinice, biochimice și de probe de scaun ca să determine efectul suplimentării probiotice asupra creșterii în greutate, a microbiotei intestinale și a metabolismului. Rezultatele au sugerat că copiii care au luat probiotice au avut o reducere a circumferinței taliei,  indicelui de masa corporală, a rezistenței la insulină și E. coli în intestin.

”Aceste descoperiri încep să demonstreze eficacitatea și siguranța a două tulpini probiotice în tratarea obezității la o populație mai tânără. (…) Următorul pas pentru cercetarea noastră este identificarea pacienților care ar putea beneficia de acest tratament probiotic, în vederea creării unei strategii mai personalizate de slăbire. De asemenea, dorim să descifrăm mai clar rolul dietei și probioticelor pe compoziția microbiomului. Acest lucru ne-ar putea ajuta să înțelegem modul în care microbiota este diferită la tinerii cu obezitate”, susține medicul Flavia Prodam, potrivit unui comunicat de pe eurekalert.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel