Primul tratament trombolitic intravenos, realizat la SJU Focșani

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani    Foto: Vrancea24.ro
Primul tratament trombolitic intravenos a fost realizat la Spitalul Județean de Urgență Focșani, de către o echipă de medici.

O echipă de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani a efectuat, în noaptea de joi spre vineri, în premieră în Vrancea, un tratament trombolitic intravenos unei paciente de 67 de ani, care a ajuns la urgenţe cu accident vascular cerebral ischemic, potrivit reprezentanţilor spitalului.

Până acum, cazurile de accident vascular cerebral din judeţ erau redirecţionate către alte centre medicale din ţară.

"Procedura a fost posibilă pentru că anul acesta a fost modificat ordinul ministrului prin care toate spitalele care aveau în componenţă secţii de neurologie şi dotare adecvată au fost prinse în acest program de tromboliză. Spitalul nostru are aparatura medicală necesară unor astfel de proceduri, precum şi o echipă de medici competentă. Mai mult decât atât, procedura se poate face în anumite condiţii, care au fost îndeplinite în acest caz, respectiv depistarea accidentului vascular în timp foarte scurt şi intervenţia rapidă a echipei medicale. Procedura a fost un succes, pacienta reacţionând pozitiv la tratamentul aplicat", a declarat managerul spitalului judeţean, Constantin Mândrilă, citat de agerpres.ro

Din echipa medicală au făcut parte medicul neurolog Teodora Conoro, dr. Cristina Teodora Ciocan, medic specialist medicină de urgenţă, doctorul Dana Mariana Dincă, medic şef UPU şi Mariana Buleu, medic şef Neurologie, precum şi asistentele Jeni Paraipan, Camelia Eşanu şi Carmen Prisăcaru.

Potrivit studiilor, accidentul vascular cerebral este una dintre principalele cauze de deces în România. Două treimi dintre accidentele vasculare cerebrale apar la persoanele de peste 65 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel