PRIMUL test de diagnosticare LA DOMICILIU a COVID-19, autorizat

Ellume COVID-19 Home Test. Foto: ellumehealth.com
Testul de diagnosticare la domiciliu pentru COVID-19 este autorizat să fie folosit la persoanele cu vârsta de la doi ani în sus, inclusiv la cei care nu prezintă simptome, a anunțat FDA.

Astăzi, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis o autorizație de utilizare de urgență (EUA) pentru primul test de diagnostic fără prescripție medicală (OTC), realizat complet la domiciliu, pentru COVID-19. Testul Ellume COVID-19 Home Test este un test rapid de antigen cu flux lateral, un tip de test care rulează o probă lichidă de-a lungul unei suprafețe cu molecule reactive. Testul detectează fragmente de proteine ale virusului SARS-CoV-2 dintr-o probă de tampon nazal de la orice persoană cu vârsta de 2 ani sau mai mare. Testul se va găsi, deocamdată, doar în Statele Unite. 

„Autorizarea de astăzi este o etapă majoră în testarea pentru COVID-19. Autorizând un test pentru utilizarea fără prescripție medicală, FDA permite vânzarea acestuia în locuri precum farmaciile, unde un pacient îl poate cumpăra, tampona nasul, efectua testul și afla rezultatele în doar 20 de minute”, a declarat comisarul FDA, dr Stephen M. Hahn. 

Cât de bun e testul

Anunțul de astăzi al FDA vine după autorizarea, de luna trecută, a primului test COVID-19 pe bază de rețetă pentru uz casnic și anunțarea, săptămâna trecută, a primului sistem de testare fără prescripție medicală, în care un laborator procesează probă auto-colectată. 

FDA a autorizat peste 225 de teste de diagnostic pentru COVID-19 de la începutul pandemiei până acum, incluzând peste 25 de teste care permit colectarea probelor la domiciliu, care sunt apoi trimise la un laborator pentru testare. 

Testul Ellume COVID-19 Home este primul test COVID-19 care poate fi utilizat complet acasă fără prescripție medicală.

Testul la domiciliu Ellume COVID-19 folosește un tampon nazal (eșantionul este colectat mai în spate decât tamponul nazal obișnuit, dar nu la fel de adânc precum tampoanele nazofaringiene, care sunt adecvate doar pentru a fi utilizate de către personal medical instruit), și detectează anumite proteine ale virusului cunoscute sub numele de antigeni. 

Testul Ellume COVID-19 Home a identificat corect 96% din probele pozitive la persoanele cu simptome și 100% din probele negative. 

Dintre persoanele fără simptome, testul a identificat corect 91% din probele pozitive și 96% din probele negative. 

Ellume COVID-19 Home Test folosește un analizor care se conectează cu o aplicație software de pe un smartphone pentru a ajuta utilizatorii să efectueze testul și să interpreteze rezultatele. 

Rezultatele sunt date în doar 20 de minute persoanelor fizice prin intermediul smartphone-ului lor. 

Ellume se așteaptă să producă peste trei milioane de teste până în ianuarie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel