Primul spital privat care intră în rețeaua de suport COVID: va avea 30 de paturi ATI
02 dec 2020 / 21:59
Premierul Ludovic Orban a anunțat primul spital privat care intră în rețeaua de spitale-suport COVID-19. Unitatea medicală va avea 30 de paturi ATI.
Pacient

Premierul Ludovic Orba a declarat că spitalul privat Metropolitan din reţeaua Monza va intra, începând de joi, în reţeaua de suport COVID şi va avea 30 de paturi ATI.
"Mâine dimineaţă la 8 jumate mă duc. V-am zis de primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID, e vorba, pot să spun acum, de spitalul Metropolitan din reţeaua Monza. Mâine finalizăm toate pregătirile. Omul nu plăteşte, acolo toate serviciile vor fi decontate cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice. În plus, şi personalul detaşat care se duce acolo nu este plătit de spitalul respectiv. De altfel, el a mai funcţionat, dar fără secţii de terapie intensivă, a mai funcţionat în perioada stării de urgenţă. E foarte important, pentru că vom avea încă 30 de locuri capacitate de tratare în ATI şi probabil 30-40 de locuri care, chiar dacă nu reprezintă secţii de terapie intensivă, vor avea oxigen, adică vor putea permite tratarea persoanelor care nu necesită neapărat ventilare mecanică, ci necesită oxigenare", a afirmat Orban, citat de Agepres.


Ştiri RecomandateIti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri