Primul caz de hipotermie din acest sezon. O femeie, găsită cu contuzii în zona capului

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au anunţat, vineri, 4 octombrie, că au avut primul caz de hipotermie din acest sezon: o femeie de 48 de ani.

Hipotermie, Iași. Potrivit reprezentanţilor Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, femeia a fost găsită în spaţiul public şi a fost adusă cu ambulanţa la unitatea medicală, având mai multe contuzii în zona capului.

"Pacienta se afla în stare de hipotermie, ea având o temperatură corporală de 30,5 de grade Celsius, era inconştientă, după ce a fost policontuzionată prin mecanism incert. La examenul făcut la tomograf s-a constatat că avea traumatism cranio-cerebral, hematom subdural fronto-parieto occipital, cu devierea liniei mediene. A fost intubată, ventilată mecanic şi transferată la Spitalul de Neurochirurgie", a informat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel