Primele semne ale Alzheimer în trunchiul cerebral. DESCOPERIREA cercetătorilor
27 ian, 11:59
Cercetătorii au demonstrat cum primele depozite de proteine ​​tau în trunchiul cerebral sunt asociate cu procesele specifice etapelor incipiente ale apariției bolii Alzheimer.
Alzheimer ar putea fi „văzut” în ochi în fază încipientă

Prezența primelor depozite de proteine ​​tau în trunchiul cerebral sunt asociate cu procesele neurofiziologice specifice etapelor timpurii ale dezvoltării bolii Alzheimer. Acesta fapt a fost demonstrat, pentru prima dată, de cercetătorii belgieni.

Mai multe teste pe animale au arătat că proteinele tau și beta-amiloid au fost asociate cu o excitabilitate corticală crescută și cu disfuncționalitatea rețelelor cerebrale. Studiul realizat de cercetători de la Centrul de Cercetare Ciclotron din cadrul Universității din Liège a studiat dacă primele depozite de proteine ​​tau și beta-amiloide în creierul persoanelor sănătoase cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani ar putea fi legate de un nivel mai ridicat de excitabilitate corticală.

Rezultatele acestui studiu arată că o cantitate crescută de proteină tau în trunchiul cerebral - locul principal de aglomerare - este în mod specific asociată cu un nivel mai ridicat de excitabilitate corticală. Aceste rezultate constituie o primă observare la om a legăturii timpurii dintre proteinele legate de boala Alzheimer și impactul acestora asupra funcției creierului, arată un comunicat al universității belgiene.

Studiul științific, AICI.


Ştiri Recomandate

MICAFUNGINUM - prospect
224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc mâine în țară
METRONIDAZOLUM - prospect
METOXI-POLIETILENGLICOL EPOETINA BETA - prospect
LOSARTANUM + AMLODIPINUM - prospect
LOSARTANUM - prospecte


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri