La cât timp de la întârzierea...
Prezența primelor depozite de proteine tau în trunchiul cerebral sunt asociate cu procesele neurofiziologice specifice etapelor timpurii ale dezvoltării bolii Alzheimer. Acesta fapt a fost demonstrat, pentru prima dată, de cercetătorii belgieni.
Mai multe teste pe animale au arătat că proteinele tau și beta-amiloid au fost asociate cu o excitabilitate corticală crescută și cu disfuncționalitatea rețelelor cerebrale. Studiul realizat de cercetători de la Centrul de Cercetare Ciclotron din cadrul Universității din Liège a studiat dacă primele depozite de proteine tau și beta-amiloide în creierul persoanelor sănătoase cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani ar putea fi legate de un nivel mai ridicat de excitabilitate corticală.
Rezultatele acestui studiu arată că o cantitate crescută de proteină tau în trunchiul cerebral - locul principal de aglomerare - este în mod specific asociată cu un nivel mai ridicat de excitabilitate corticală. Aceste rezultate constituie o primă observare la om a legăturii timpurii dintre proteinele legate de boala Alzheimer și impactul acestora asupra funcției creierului, arată un comunicat al universității belgiene.
Studiul științific, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La cât timp de la întârzierea...
De ce unele gaze intestinale miros...
Medicii, îndemnați să regândească...
Această boală te omoară în câteva...
Aceasta este problema gravă cu care se confruntă mii de pacienți....
Injecția care reduce riscul de...
Medicament pentru boală oculară,...
Metoda simplă care te ajută să...