Prima pilulă CONTRACEPTIVĂ pentru bărbați. Are o eficiență RIDICATĂ

Prima pilula contraceptiva pentru barbati.  FOTO Pexels @ cottonbro
"Am vrut să dezvoltăm un contraceptiv masculin non-hormonal pentru a evita aceste efecte secundare", afirmă unul dintre cercetătorii americani. 

Oamenii de știință din Statele Unite au anunțat faptul că au dezvoltat o pilulă contraceptivă masculină eficientă în proporție de 99% la șoareci, fără a provoca efecte secundare, și care ar putea începe testele pe oameni până la sfârșitul acestui an, notează Euronews.

Descoperirile, dezvăluite la reuniunea de primăvară a Societății Americane de Chimie, marchează un pas important în eforturile de a extinde opțiunile contraceptive pentru bărbați și de a împărți mai bine povara controlului natalității cu femeile.

În timp ce pentru femei există zeci de opțiuni pentru a-și controla ciclul menstrual, în ceea ce privește contracepția masculină au existat până acum doar două opțiuni eficiente: prezervativul sau vasectomia. Dacă prezervativele sunt de unică folosință, vasectomiile nu sunt ușor de inversat, așa că cercetătorii au lucrat la dezvoltarea unui contraceptiv masculin care să fie eficient, de lungă durată și reversibil - similar pilulei contraceptive pentru femei.

"Oamenii de știință încearcă de zeci de ani să dezvolte un contraceptiv oral masculin eficient, dar încă nu există pilule aprobate pe piață", a declarat Md Abdullah Al Noman, un student absolvent care a prezentat lucrarea în cadrul reuniunii, potrivit sursei citate.

Contractepție non-hormonală

Majoritatea compușilor care fac în prezent obiectul testelor clinice vizează testosteronul, hormonul sexual masculin, ceea ce ar putea duce la efecte secundare precum creșterea în greutate, depresia și creșterea nivelului de colesterol al lipoproteinelor cu densitate scăzută (cunoscut sub numele de LDL).

"Am vrut să dezvoltăm un contraceptiv masculin non-hormonal pentru a evita aceste efecte secundare", a declarat Noman, care lucrează în laboratorul profesorului Gunda Georg de la Universitatea din Minnesota. Prin urmare, s-a țintit o proteină specifică, receptorul alfa al acidului retinoic (RAR-alpha) - cu efect în formarea spermatozoizilor. Efectele au fost bune, fără a apărea și altele adverse, au anunțat oamenii de știință de la Universitatea Minnesota.


Care sunt metodele contraceptive la femei

Femeile au la dispoziție o serie mai largă de contraceptive, adaptate în primul rând vârstei. Astfel, pe lângă pilulele contraceptive pe bază de hormoni, femeile pot apela la plasturii hormonali sau la dispozitivul intrauterin (DIU), care însă pot perturba ciclul menstrual. 

Vezi și: Cauzele infertilității. Dr. Lemnete, despre principala VINĂ: Bolile "își fac de cap". Nu vor să fie analizați!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel