O boală tăcută și devastatoare,...
Echipa condusă de Prof. Dr. Irinel Popescu și Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu de la Spitalul Clinic SANADOR, a realizat un nou transplant hepatic de la donator în viață.
În premieră pentru România, recoltarea fragmentului de ficat de la donator a fost asistată laparoscopic, cu beneficii importante pentru donator, datorită siguranței sporite și controlului superior oferite de intervenția laparoscopică, asigurând o recuperare postoperatorie mult mai rapidă,arată reprezentanții spitalului.
Acesta este a treia intervenție de transplant hepatic realizată la Spitalul Clinic SANADOR, după cele două realizate în anul 2020, înaintea pandemiei. SANADOR este singurul spital privat din România care a realizat intervenții de transplant hepatic de la donator viu.
„La SANADOR, oferim pacienților acces la cele mai avansate proceduri medicale diagnostice și terapeutice. Cu ajutorul unor medici cu vocație și deosebit de talentați, care lucrează în cadrul unor echipe multidisciplinare complexe beneficiind de cele mai performante echipamente și tehnologii medicale disponibile la nivel internațional, ne asigurăm că pacienții pot beneficia, în România, de aceleași tratamente salvatoare de viață ca în centrele internaționale de excelență. SANADOR continuă să rămână în avangarda medicinei de vârf și facem ca excelența serviciilor medicale să fie, de fapt, normalul, pentru ca pacienții noștri să se poată întoarce la o viață sănătoasă”, a declarat Dr. Doris Andronescu, directorul general SANADOR.
Și cel de-al treilea transplant din sistemul medical privat din România s-a realizat la pacienți înrudiți. Primitorul, în vârstă de 22 ani, suferea de ciroză hepatică de cauză autoimună. „Recoltarea fragmentului de ficat de la donator asistată laparoscopic ne permite să evităm incizia Mercedes, mare și cu o recuperare de durată, și să practicăm în schimb o incizie mediană mult mai mică, pentru care recuperarea se face mult mai rapid”, explică Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu, conducător al echipei de transplant.
Din echipa de transplant, alături de Prof. Dr. Irinel Popescu și Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu, au făcut parte Dr. Dragoș Romanescu, Dr. Iulian Moșteanu, Dr. Ionuț Duduș (chirurgie hepatică), Dr. Dragoș Zamfirescu (microchirurgie reconstructivă), Dr. Andrei Cristea, Dr. Bogdan Grigorescu, Dr. Cristina Vlăduțescu (anestezie-terapie intensivă), Dr. Gabriela Șmira (ecografie intraoperatorie), membri ai echipelor operatorii – medici, asistenți medicali și tehnicieni.
„Intervenția a fost posibilă la Spitalul Clinic SANADOR și datorită dotărilor de echipamente și tehnologii medicale de ultimă generație: sistemul de laparoscopie 3D Olympus, utilizat pentru recoltarea asistată laparoscopică, microscopul Zeiss Kinevo 900, utilizat pentru microsuturile vasculare ale porțiunii de ficat transplantate, ecograful bk3000, utilizat pentru ecografia intraoperatorie, sistemul de autotransfuzie, care se adaugă dotărilor structurale de vârf disponibile la Spitalul Clinic SANADOR în blocul operator prevăzut cu hote cu flux laminar și centrale de tratare a aerului dedicate, pentru a asigura aer steril cu presiune pozitivă în sălile de operație, pentru reducerea posibilității de apariție a infecțiilor nosocomiale”, se mai arată pe pagina web a spitalului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Hidratarea este un obicei esențial...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...