Posibilele cauze ale durerilor articulare. Care sunt metodele de tratament

dureri articulare foto:freepik@jcomp
Ce cauzează durerile articulare și cum se pot trata.

Durerea articulară este o afecțiune comună, care poate fi resimțită în articulațiile din întregul corp și poate fi un simptom al multor condiții medicale diferite. Artrita este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii articulare, existând peste 100 de tipuri de artrită, care pot afecta indivizii în mod diferit. De la dureri ușoare la dureri severe, tratamentele variază de la îngrijire simplă acasă până la intervenții chirurgicale, în funcție de severitatea afecțiunii.

Vezi și: ”Trebuie să avem și la Târgu Jiu un spital nou”. Alexandru Rafila: La Târgu Jiu este o situație care trebuie remediată. Sper ca spitalele județene importante să fie eligibile până în 2027-2028

Articulațiile sunt părțile corpului în care se întâlnesc oasele. Articulațiile permit oaselor scheletului să se miște.

Durerea articulară se referă la disconfortul, durerile și furnicăturile în oricare dintre articulațiile corpului. De obicei, nu necesită o vizită la spital.

Uneori, durerea articulară este rezultatul unei boli sau leziuni. Artrita este, de asemenea, o cauză comună a durerii articulare. Cu toate acestea, poate fi și rezultatul altor condiții sau factori.

Posibile cauze

Artrită

Una dintre cele mai comune cauze ale durerii articulare este artrita. Cele două forme principale de artrită sunt osteoartrita (OA) și artrita reumatoidă (RA).

Conform Colegiului American de Reumatologie, OA este cea mai frecventă la adulții cu vârsta peste 40 de ani. Progresează încet și tinde să afecteze articulațiile folosite frecvent, cum ar fi:

- încheieturile

- mâinile

- șoldurile

- genunchii

Alte cauze

Durerea articulară poate fi cauzată de:

- inflamația pernelor de amortizare din jurul articulațiilor

- lupus

- gută

- anumite boli infecțioase, cum ar fi oreionul, gripa și hepatita

- inflamația tendonului

- o infecție a osului sau a articulației

- suprasolicitarea unei articulații

- cancer

- fibromialgie

- osteoporoză

- sarcoidoză

- rahitism

Tratament 

Medicii consideră, atât OA, cât și RA ca fiind condiții cronice. În prezent, nu există un tratament disponibil, care să elimine complet durerea articulară asociată cu artrita sau să împiedice revenirea acesteia. Cu toate acestea, există modalități de a gestiona durerea.

Opțiunile de tratament depind de cauza durerii. În unele cazuri, medicul dumneavoastră va trebui să extragă lichidul acumulat în zona articulației pentru a testa infecția sau guta sau alte cauze ale durerii articulare. De asemenea, ar putea recomanda o intervenție chirurgicală pentru înlocuirea articulației.

Alte metode de tratament nonchirurgicale ar putea include modificări ale stilului de viață sau medicamente care pot determina RA să intre în remisiune. În cazul RA, medicul dumneavoastră va aborda mai întâi inflamația. Odată ce RA intră în remisie, tratamentul medical se va concentra pe menținerea sub control strâns a condiției pentru a evita recidivele.

Vezi și: Protestul medicilor din ambulatoriu. Alexandru Rafila, reacție: Eu așa cred că trebuie să facem în viitor. Serviciile ambulatorii trebuie să fie prioritare

Durerea articulară este rezultatul deteriorării, care apare în urma uzurii normale. Cu toate acestea, poate fi și un semn al unei infecții sau al RA potențial debilitante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel