Posibile noi măsuri de restricție? Dr Adrian Marinescu: „Acționezi în locul în care e zona roșie”
01 oct, 23:29
Medicul infecționist Adrian Marinescu a vorbit despre motivele pentru care avem și astăzi un număr mare de îmbolnăviri, dar și despre cum trebuie luate măsuri de restricție în continuare.
Alerta, coronavirus

Dr Adrian Marinescu spune că mai mulți factori au favorizat această curbă ascendentă, cum ar fi întoarcere românilor din concedii, începerea școlilor, etc. Însă mai este vorba despre ceva foarte important: 

„Din păcate, curba asta ascendentă e departe de a avea o încheiere. Adică am văzut că în ultimele săptămâni lucrurile au mers în felul ăsta. (...) Și felul cum se fac anchetele epidemiologice contează! Degeaba testezi mult dacă nu și izolezi imediat și dacă nu îi testezi și pe asimptomaticii care sunt persoane de contact. Una peste alta este vorba de niște factori care duc la aceste creșteri. Și e clar că bulgărele începe să tot alunece și în fiecare zi vor fi alte cazuri”, a adăugat medicul.

Legat de posibilitatea ca noi măsuri de restricție să fie introduse, dr Adrian Marinescu a arătat, la Antena3, că nu se va mai putea discuta d e așa ceva la nivel național, ci doar punctual, în zonele-focar. 

„Trebuie să găsim măsuri care să ducă la un echilibru. (...) Este o conviețuire cu virusul care va mai dura destul de mult și e clar că trebuie găsite niște măsuri care să ducă la un echilibru, astfel încât viața noastră să meargă înainte. Și mai sunt niște lucruri clare pentru noi toți. Măsurile trebuie luate la nivel de regiune. Nu mai există discuția să acționezi la nivel național. Acționezi în locul în care e zona roșie. Și nu mă refer la Capitală, mă refer la zonele reduse. În Capitală e greu să iei măsuri restrictive. Probabil că se vor face niște lucruri punctual în funcție de evoluția din următoarea săptămână”, a mai spus Marinescu. 


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Anglia ar putea intra în lockdown: cine susține asta
Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără
De ce nu e bine să iei decizii când ești stresat
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri