Poluarea cu plastic din Delta Dunării, tema unei expoziții

Sticlă de plastic în apă   FOTO: Pixabay
Proiectul 2469 Delta Dunării, gândit să crească nivelul de conștientizare al oamenilor privind poluarea cu plastic din Deltă, a debutat joi, 16 ianuarie, cu o expoziție la Galeria Galateca.

Poluare, plastic. Alexandra Anghelache – graphic designer, Valentina Puzdercă – interior architect, Laur Răboj – copywriter și Alexandru Gheorghe – landscape designer sunt membrii echipei 2469 Delta Dunării care și-au propus să încurajeze comportamentul responsabil față de consumul de plastic în Deltă. Un prim eveniment al inițiativei lor o constituie o expoziție care arată Delta așa cum este ea azi, "în pericol de a fi sufocată de plastic", spun membrii echipei.

Vernisajul are loc astăzi, la Galeria Galateca, de la ora 19.00, iar expoziția este deschisă publicului până pe 24 ianuarie.

Într-un comunicat, cei patru explică de la ce a pornit totul și ce rost are numărul 2469: "Cu toții ne aducem aminte de inundațiile din iunie 2019. Televiziunile au arătat imagini cu zecile de tone de plastic de pe Dunăre, transportate de râurile ieșite din matcă. Peste 4,2 tone de plastic ajungeau zilnic în Delta Dunării, cu destinația Marea Neagră. Un pet din plastic are nevoie de 450 de ani pentru a se dezintegra. Dacă vrem ca toate peturile ajunse în Deltă în 2019 să se dezintegreze pe cale naturală, trebuie să așteptăm până în 2469".

Demersul lor este sprijinit de Sanofi România, este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale. „Ne-am asumat un angajament în a reduce și recicla pasticul pentru un viitor mai bun pentru mediu și noi toți. Tocmai de aceea, Sanofi Romania s-a alăturat inițiativei civice 2469_Delta Dunării, care-și propune să combată poluarea cu plastic a Deltei Dunării, precum și consumul excesiv de plastic în activitatea noastră de zi cu zi", a declarat Andreea Ivan, Head of Health, Safety & Environment Sanofi Romania și Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel