Poluarea aerului, efecte negative. Dr. Gilda Popescu: Cel mai afectat e aparatul respirator. Apar și alte boli

efecte poluare foto:freepik@sanvong73
EXCLUSIV
Care sunt efectele poluării aerului asupra aparatului respirator, dar și asupra întregului organism.

Poluarea aerului este una dintre cele mai urgente probleme de mediu ale timpurilor moderne, iar efectele sale asupra sănătății umane sunt alarmante. Dr. Gilda Popescu, ne aduce în atenție impactul negativ al poluării aerului asupra sănătății umane și subliniază consecințele devastatoare pe care le poate avea asupra aparatului respirator și a sănătății generale, într-un interviu oferit exclusiv DC Medical.

Vezi și: Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

foto: Freepik@rosshelenphoto

Poluarea aerului poate avea un impact profund asupra întregului organism uman, nu doar asupra sistemului respirator. "Consecințele sunt nu numai asupra aparatului respirator", avertizează Dr. Gilda Popescu. "Cel mai afectat e aparatul respirator, dar efectele sunt asupra stării de sănătate, în general”, ne-a mai spus medicul.

Impactul cel mai evident al poluării aerului este asupra aparatului respirator. Existența particulelor nocive în aer poate provoca iritații ale căilor respiratorii, exacerbarea afecțiunilor respiratorii cronice și deteriorarea funcției pulmonare. Astfel, persoanele cu afecțiuni, precum astmul sau bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPCO) sunt deosebit de vulnerabile în fața poluării aerului.

Mai mult decât atât, poluarea aerului poate avea efecte asupra întregului organism, influențând starea generală de sănătate și creând condiții propice pentru apariția altor boli. ”De la afectări de tip alergic până la exacerbări ale troncopneumopatiilor obstructive cronice, prin scăderea imunității aparatului respirator cu apariția de pneumopatii sau alte boli”, ne-a mai spus medicul. 

Vezi și: Ce înseamnă culorile în alimentație. Ligia Pop: Varietatea este importantă. Ne ajută, oferă echilibru

Aerul poluat reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea umană și necesită acțiune imediată și coordonată din partea autorităților și a comunității pentru a fi abordată eficient. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Colesterol - Foto: Freepik @Phonlamaistudio
EXCLUSIV
Cum să scazi colesterolul, glicemia și tensiunea. Medicul Doru Negru, rețeta simplă: Asta le spun tuturor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel