Pneumolog din Iași despre schema de tratament a Flaviei Groșan: nu este bine cum a procedat
23 Martie 2021, 21:15

Un medic pneumolog din Iași, prof dr Traian Mihăiescu, consideră dr Flavia Groșan nu a procedat corect din punct de vedere medical în tratarea bolnavilor COVID, pe care aceasta susține că i-a vindecat.

Medicul pneumolog Traian Mihăescu, fost manager al Spitalului de Pneumologie din Iaşi, critică schema de tratament utilizată de doctorița Flavia Groșan, care susține că ar fi tratat o mie de bolnavi COVID. Acesta afirmă că doctorița bihoreană ar fi greşit aplicând schema de tratament bazată pe claritromicină.

”Protocoalele de tratament în Covid sunt actualizate săptămânal în unele ţări. A afirma că dai tratament cu viză antivirală la bolnavi cu forme uşoare şi medii este hazardat! Astăzi, numai anticorpii monoclonali şi Remdesivir-ul par a avea o oarecare acţiune în prevenirea formelor grave; este încă dezbătută activitatea plasmei hiperimune! Orice tratament fără dovadă trebuie inclus într-un studiu clinic cu aprobarea comisiei de etică, şi nu dat după ureche! Nu este bine cum a procedat! Afirmă că «a vindecat peste 1.000 de pacienţi». Pentru un medic alopat, afirmaţia este nefondată! Dacă se înscria într-un studiu clinic, aşa cum a fost oferta internaţională, vedeţi Solidarity, era cu totul altceva”, este de părere Traian Mihăescu, potrivit Ziarul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?