Pliculețele cu silica gel valorează cât aurul. De ce să nu le mai arunci NICIODATĂ

Pliculețele cu silicagel valorează cât aurul. Foto: Freepick@kunchainub
Pliculețele cu silica gel din cutiile de pantofi noi îți pot fi de ajutor în diverse situații. Nu le arunca niciodată!

De câte ori ai aruncat celebrele mini pliculețe cu silica gel pe care le-ai găsit în gențile noi sau în cutii cu pantofi? Ei bine, faci o greșeală! Pentru că nu au fost puse acolo la întâmplare. Iar utilitatea lor nu trebuie niciodată subestimată.

Aceste mingi mici de silicon sunt foarte practice și versatile și le poți folosi atât acasă, cât și la birou. De ce să nu trebuie să le arunci?

Pune un pliculeț de ceai în mașina de spălat. Efectul uimitor pe care-l vei vedea pe haine, în special pe cele negre

Îți explicăm în rândurile de mai jos care este utilitatea pliculețelor cu silica gel și cum să profiți la maxim de ele. 

Care sunt beneficiile plicurilor cu silica gel?

Când cumperi o pereche nouă de pantofi, vei observa, cu siguranță, câteva pliculețe albe mici cu silica gel în cutie. Te-ai întrebat adesea pentru ce au fost acolo? Unii s-ar putea să fi ajuns chiar atât de departe încât să le deschidă pentru a le satisface curiozitatea.

Ei bine,  dacă dorești să profii din plin de proprietățile lor, evită să le rupi. Păstrează-le cu grijă și mai ales nu le arunca!

Pune rozmarin pe calorifer: trucul pentru o casă parfumată

Deci, de ce au ales producătorii să folosească aceste plicuri? De fapt, silica gelul este preparat din silicat de sodiu. Mai exact, este format din apă și silice, adică are aceeași structură ca nisipul. Este folosit în principal pentru capacitatea sa de a absorbi umezeala.

Este într-adevăr unul dintre cele mai absorbante materiale de pe planetă, protejând  plasticul de umiditate. Poate fi folosit și pentru a usca un telefon mobil, pentru a păstra fotografii prețioase sau pentru a preveni înnegrirea bijuteriilor din argint. Pentru asta trebuie să introduci o pungă mică cu silica gel în cutia în care le păstrezi.

Aspiratorul miroase urât? Iată un truc ingenios care va rezolva problema

Vei fi surprins cât de utile sunt de fapt aceste pliculețe cu silicagel. Pliculețele cu silica gel protejează eficient pantofii de umezeală și de formarea mucegaiului, care se dezvoltă pe tălpi.

Silica gelul absoarbe umezeala și menține mediul uscat, prevenind formarea mucegaiului, precum și reglează temperatura ridicată a camerei, care uneori topește lipiciul din pantofi, provocând desprinderea tălpii.

Gata cu umiditatea și mirosurile de mucegai din dulapuri!

Dacă vrei sa previi dezvoltarea mirosurilor de mucegai în dulapuri sau gențile de sport, tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva pliculețe cu acest gel. Umiditatea va fi absorbită rapid și apoi vei fi scutit de mirosurile neplăcute!

În general, fără să le acorde cu adevărat atenție, majoritatea oamenilor au tendința de a scăpa de aceste pliculețe mici pe care le consideră inutile. Acum ai înțeles de ce nu ar trebui să le arunci.  

Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor cu această pastă. Ai nevoie de 3 ingrediente și e gata în 5 minute

Pe lângă absorbția umezelii din cutiile de pantofi, pachetele cu silica gel  pot proteja fotografiile și documentele vechi. Dacă acestea sunt ținute într-un colț umed, aceste bile mici vor avea grijă să le păstreze de orice deteriorare eventuală.

Toate obiectele susceptibile de a fi deteriorate trebuie mutate în recipiente din plastic perfect izolate. Înăuntru pune unul sau două plicuri cu silicagel.

Pozele și actele vor rămâne astfel perfect uscate, fără risc de deteriorare. Nu va mai trebui să-ți faci griji pentru starea lor!

Pune oțet alb în mașina de spălat. Motivele geniale dezvăluite de gospodine

Pliculețele cu silica gel pot fi păstrate și în cutiile în care îți păstrezi bijuteriile, în poșete sau în pungi de machiaj. Astfel, silicagelul va preveni orice deteriorare posibilă cauzată de umiditate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel