Plată pentru personalul medical implicat în vaccinare: cât vor primi medicii, asistenții și registratorii

Vlad Voiculescu la Palatul Cotroceni
Ministrul Sănătății a anunțat că se discută despre plata personalului medical care este implicat în vaccinarea împotriva COVID-19. 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin car vor fi aprobate sumele cu care va fi plătit perosnalul medicla implicat în vacicnarea împotriva COVID-19. „Sunt două lucruri esenţiale pe care le adresează o ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură în ultima şedinţă de guvern şi va fi adoptată în următoarea şedinţă de guvern. Pe de o parte, o problemă este aceea a personalului vaccinator: cine face efectiv vaccinul, inoculează vaccinul. Trebuie să ne asigurăm că acele persoane sunt plătite, sunt motivate să facă asta. Este de departe cea mai mare provocare a României, cea mai mare campanie de vaccinare”, a spus Voiculescu la Digi 24.

El a mai precizat că, potrivit ordonanţei, un medic care participă la vaccinare să fie plătit cu 100 de lei pe oră, un asistent cu 50 de lei şi un registrator cu 25 de lei.

"Sumele propuse în ordonanţa de urgenţă - sunt mai degrabă propuneri, pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de Guvern şi după ce există o discuţie la nivelul Guvernului. Deja vă pot spune că există discuţii la nivelul ministerelor. Vorbim despre 100 lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical şi 25 de lei pentru registrator. Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi", a mai afirmat ministrul Sănătății.

Și medicii de familie vor primi o recompensă financiară pentru participare la campania de vaccinare, a mai arătat Voiculescu. „Va exista o sumă pentru succes. Şi anume, succesul este în cazul nostru obiectivul - vaccinarea.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel