Pietre la rinichi. Cât de eficiente sunt ceaiurile
11 aug 2020 / 16:20
Timp de secole, medicina tradițională din Asia a folosit ceaiul verde și negru pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv boli renale.

Cercetările moderne arată că beneficiile ceaiului provin de la nivelul ridicat de antioxidanți, numiți „polifenoli”, compuși care pot combate daunele radicalilor liberi asupra celulelor din rinichi și din întregul corp.


Potrivit Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, milioane de oameni suferă de tulburări renale care pot fi jenante, dureroase și care pot ajunge să reprezinte un pericol de moarte. 

Pietrele la rinichi

O piatră a rinichilor este o masă adesea dureroasă, solidă, compusă din cristale minuscule care se formează în rinichi datorită infecției, deshidratării sau dezechilibrelor nutriționale. Două studii separate au investigat potențialele beneficii ale ceaiului în prevenirea formării pietrelor, unul la femei și celălalt la bărbați. Potrivit studiului asupra femeilor, publicat în „Analele Medicinei interne” , în 1998, consumul de ceai a scăzut riscul de pietre la rinichi cu 8%. Studiul pe bărbați, publicat în „American Journal of Epidemiology” în 1996, a implicat 45 289 de bărbați și a descoperit faptul că băutori de ceai din grup aveau un risc  cu 16% mai mic de a forma pietre.

 


Ştiri Recomandate

TEST COVID la intrarea în Franța. Măsurile din Germania
RITONAVIRUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri