Pierdere în greutate. Ce funcționează în cazul tău

Mișcarea e mereu recomandată de medici   FOTO: pexels.com
Ca să scăpați de kilogramele nedorite trebuie să găsită acea formulă care dă roade, din care să nu lipsească sportul, susțin medicii.

„Totul funcționează pentru unii oameni, dar niciun tratament nu este la fel de eficient pentru toată lumea", susține medicul Lee Kaplan, directorul Institutului de Obezitate, Metabolism și Nutritie de la Spitalul General Massachusetts, SUA, legat de diete, pentru health.harvard.edu.

Le recomandă celor ce doresc să slăbească să afle care formulă li se potrivește: „Nicio metodă nu este în mod fundamental mai bună decât oricare alta. Cheia este să aflați ce terapie este cea mai bună pentru dumneavoastră".

Pierdere în greutate. Reducerea stresului

Din acea formulă de slăbit, susțin medicii, nu trebuie să lipsească alegerea unei diete și practicarea sportului. La acestea se adaugă un somn odihnitor și încercarea de a reduce, pe cât posibil, stresul. Meditația ar fi o soluție.

„Dacă sunteți ușor descurajat, studiile sugerează că un program de sprijin vă poate crește șansa de succes. Opțiunile includ telefon, Internet sau suport de grup și coaching personal. Pentru unii oameni, medicamentele care inhibă foamea sau operația de pierdere în greutate îi pot ajuta să piardă o cantitate semnificativă de greutate și să o păstreze", se arată pe health.harvard.edu.

Potrivit medicului Lee Kaplan, toată lumea ar trebui să facă mișcare, nu neapărat să slăbească, ci pentru că e bună pentru inimă. Acesta spune că totul trebuie luat treptat: „încercați ceea ce vă simțiți bine, nu disperați . (...) Este doar o chestiune de a găsi ceea ce funcționează pentru dumneavoastră".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel