Peste 60% din populația Germaniei este vaccinată cu ambele doze împotriva COVID

Vaccin
Oficialitățile din Germania anunță că 60,1% din populație s-a imunizat cu ambele doze împotriva infecției COVID.

Peste 60% din populaţiei Germaniei a primit schema completă de vaccinare împotriva COVID. Aproximativ 50 de milioane de persoane (60,1% din populaţie) a primit a doua doză de vaccin, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

Aproape 65% din populaţie (54 de milioane de persoane) a primit cel puţin o doză. Conform datelor furnizate de minister, vineri au fost administrate 213.092 de vaccinuri în Germania. Landul Bremen este pe primul loc la rata vaccinării, 74,7% dintre locuitorii săi primind deja cel puţin o doză, iar 70,2%, schema completă.

De cealaltă parte, landul Saxonia are cea mai mică rată de vaccinare din ţară - numai 54,8% din populaţie a primit cel puţin o doză, iar 51,4%, schema completă. "Fiecare vaccinare ne ajută să trecem împreună prin toamnă şi iarnă", a scris sâmbătă pe Twiter ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, potrivit Agerpres.

Comisia Permanentă de Vaccinare (STIKO) din Germania a recomandat luni, 16 august, vaccinarea anti-COVID-19 începând cu vârsta de 12 ani, în condiţiile în care până acum recomanda în general vaccinarea după 16 ani. Instituţia notează într-un comunicat că şi-a schimbat părerea pe baza noilor evidenţe ştiinţifice, care confirmă că "avantajele vaccinării depăşesc riscurile unor efecte secundare foarte rare". "Aceste recomandări doresc în primul rând protejarea directă a copiilor şi a adolescenţilor", precizează STIKO.

Totuşi, vaccinarea trebuie să aibă loc după prezentarea unei explicaţii medicale privind avantajele şi riscurile, notează STIKO care s-a declarat împotriva folosirii vaccinării ca pe o condiţie prealabilă pentru ca minorii să poată participa la activităţi sociale. STIKO îşi bazează schimbarea de poziţie pe datele a aproximativ 10 milioane de minori vaccinaţi din SUA. Până acum STIKO recomanda vaccinarea începând cu 12 ani doar a minorilor cu boli prealabile, în pofida presiunilor politice exercitate asupra sa pentru a extinde campania de vaccinare. Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, s-a exprimat în urmă cu două săptămâni în favoarea vaccinării copiilor începând cu 12 ani, cu scopul reluării cursurilor şcolare cu prezenţă fizică.

Potrivit datelor Institutului Robert Koch (RKI) de virusologie, până în prezent 24,3 % dintre minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani din Germania au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 15,1 % sunt imunizaţi cu schema completă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel