Peste 600.000 de morți de COVID s-au înregistrat în Brazilia

Statul brazilian a depășit pragul de 600.000 de morți din cauza pandemiei COVID.

Brazilia a depăşit vineri pragul de 600.000 de decese din cauza COVID-19 şi specialiştii consideră că pandemia este încă departe de a fi sub control, în pofida scăderii numărului de decese zilnice datorată avansului vaccinării.

Cu 600.425 de morţi în total, dintre care 615 doar vineri, această ţară cu 213 de milioane de locuitori deplânge al doilea bilanţ cel mai grav din lume după Statele Unite, care au depăşit pragul de 700.000 de morţi, la o populaţie cu 35% mai mare.

Ultimele date de la Ministerul Sănătăţii, considerate subestimate de oamenii de ştiinţă, raportează 21,5 milioane de cazuri de contaminare în total, dintre care 18.172 în ultimele 24 de ore. "Situaţia s-a îmbunătăţit, dar nu trebuie să lăsăm garda jos", a declarat pentru AFP Margareth Dalcolmo, pneumolog şi cercetător la Fiocruz, un institut de sănătate publică.

În opinia ei, se poate spune că pandemia se află sub control atunci când "aproximativ 80% din populaţie este total imunizată", ceea ce este încă departe de a fi cazul. Până în prezent, 71,4% dintre brazilieni au primit cel puţin o doză de vaccin, dar numai 45,9% au finalizat ciclul complet de imunizare.

Potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută de Fiocruz, 11% dintre persoanele care au primit o primă doză sunt în întârziere pentru a doua, în timp ce persoanele în vârstă încep să primească a treia injecţie. Campania de imunizare a început la sfârşitul lui ianuarie, la câteva săptămâni după majoritatea ţărilor europene, o întârziere atribuită de specialişti lipsei de anticipare a guvernului în achiziţionarea dozelor, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel