Persoanele care suferă de tulburări mintale, mai afectate de epidemia de coronavirus

Stresul, anxietate
Persoanele care suferă de tulburări mintale sunt mai afectate de epidemia de coronavirus, din cauza nivelului mare de stres cu care se confruntă.

Experții au avertizat că persoanele care suferă de probleme de sănătate mintală se confruntă cu un nivel crescut de stres în timpul focarului Covid-19.

Personalul medical din domeniul sănătății mintale spun că reacțiile la răspândirea pandemiei pot varia de la sentimente de neputință și furie până la frică și tristețe.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recunoscut deja că focarul provoacă un nivel crescut de anxietate publicului, potrivit independent.co.uk.

În îndrumările publicate recent, OMS a sfătuit persoanele care se simțeau stresate să evite citirea, vizionarea și ascultarea excesivă a știrilor.

Ashley Fulwood, de la OCD UK, a declarat pentru The Guardian că a fost un val de apeluri și e-mailuri în ultimele zile ca urmare a Covid-19. „Văd că la unii dintre acești oameni afcțiunea se intensifică, evită multe lucruri și se spală mult mai mult decât este recomandat de guvern - pentru unii oameni, afecțiunea  este declanșată până la punctul în care ajung să se spele 20 de minute sau mai mult”, a spus el.

Potrivit Fulwood, aproximativ 25% dintre persoanele care trăiesc cu tulburarea obsesiv-compulsivă experimentează o curățare compulsivă, cum ar fi spălarea mâinilor.

„Separarea de cei dragi, pierderea libertății, incertitudinea cu privire la starea bolii și plictiseala pot, uneori, să creeze efecte dramatice. Beneficiile potențiale ale carantinei în masă obligatorii trebuie cântărite cu atenție împotriva eventualelor costuri psihologice.”

Îndrumările oficiale publicate pe site-ul Mind pentru cei cu probleme specifice de comportament igienic afirmă: „Nu continuați să citiți aceleași sfaturi, dacă acest lucru nu vă ajută. Lăsați-i pe ceilalți să știe că vă lupți. De exemplu, le-ați putea cere să nu vă reamintească să vă spălați pe mâini. Exercițiile de respirație vă pot ajuta să faceți față și să vă simțiți mai controlat. Puteți găsi un exercițiu de respirație simplu pe site-ul NHS.”

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel