La vârsta a doua, prevenția...
Tot mai mulți părinți aleg pentru copii o periuță de dinți electrică, pentru că cei mici sunt ghidați ce reclame.
Arina Vinereanu, medic primar stomatolog și Secretar General al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România, ne-a spus sfatul său în ceea ce privește periuțele de dinți pentru copii.
"Copiii aleg jucăriile care li se par mai interesante, sau pe cele pe care le-au văzut în reclame.
Fiecare tip de perie are rostul și rolul ei.
Totuși, pentru copiii tipici, sănătoși, o perie manuală obișnuită, folosită corect, este de obicei de ajuns. Peria electrică va face și ea treabă bună, dar nu singură, așa cum se așteaptă copiii.
Pentru cei foarte mici și pentru copiii cu dizabilități, peria electrică poate aduce beneficii suplimentare.
În general, stomatologul pediatru va fi în măsură ca, pe baza evaluării nivelului de igienă orală, să recomande o variantă sau alta de perie", a declarat medicul stomatolog Arina Vinereanu, în exclusivitate pentru DC Medical.
"Introduceți periajul în rutina zilnică, de la erupția primului dințișor de lapte;
Rețineți că fluorul este prietenul dinților, nu dușmanul copiilor – folosiți paste de dinți cu atât fluor cât recomandă stomatologul pediatru, în funcție de particularitățile individuale ale fiecărui copil;
Suprimați alăptatul la cerere pe timpul nopții, cât mai curând după erupția primului dinte.
Și, cel mai important: luați-vă informațiile numai din surse autorizate, nu vă ghidați după trenduri și opinii neavizate. Lipsa de informare corectă reprezintă poate cel mai mare și mai periculos paradox al circulației libere a informației în această epocă", a mai spus medicul.
"Se spune că obișnuința este a doua natură, iar obișnuința spălatului pe dinți va fi cu atât mai ușor de construit, cu cât este mai de timpuriu introdusă în rutina zilnică, blând, dar ferm totodată, fără excepții sau derogări de la regulă", a mai spus medicul stomatolog.
Care e vârsta indicată pentru periajul dinților la copii, în condițiile în care au apărut o mulțime de dispozitive pentru bebeluși, citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...