Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Pericolul din farfurie: șase persoane, intoxicate cu ciuperci
20 iun, 10:52
Șase persoane a ajuns la spital în urma intoxicației cu ciuperci. Medicii avertizează asupra pericolului pe care îl presupune consumul ciupercilor din flora spontană.
Oricât de tentante ți se par ciupercile pe care le găsești în pădure, mai bine nu-ți riști sănătatea

Șase persoane au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci, în Maramureș. Pacienții au suferit intoxicații și fost internați la Spitalul Județean din Baia Mare.

Potrivit medicului șef secție Interne, dr. Bonaț Vasile, ultima internare a avut loc în data de 13 iunie 2020, iar până la data de 17.06.2020, toți pacienții care au suferit intoxicații cu ciuperci au fost externați. De asemenea, două adolescente au fost internate în cursul acestei luni, la secția Pediatrie.

Specialiștii recomandă populației să trateze cu maximă seriozitate acest subiect, având în vedere consecințele foarte grave care pot fi provocate de consumul ciupercilor și atenționează că trebuie să se prezinte la urgență, imediat ce identifică primele simptome.

Cum recunoști simptomele intoxicației cu ciuperci

Simptomele intoxicației cu ciuperci se clasifică în funcție de perioada de incubație a tipului de ciuperci care provoacă intoxicația.

În cazul celor cu perioadă scurtă de incubație, simptomele apar foarte repede (15 minute-3 ore) de la consumul ciupercilor și se manifestă prin dureri abdominale, tegumente umede, pupilă micșorată, halucinații, tulburări nervoase, hipotensiune arterială, abundența salivației etc.

Mai gravă este situația în cazul intoxicației cu ciuperci cu incubație lungă, informează dr. Dan Roman, medicul coordonator al Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean. Semnele apar după 12 ore de la consum și se manifestă prin grețuri, vărsături, diaree, icter, tulburări neurologice, afecțiuni hepatice și renale, hemoragii. În aceste situații, este posibil ca, fără un tratament corespunzător, după două zile de la ingestie să se instaleze coma și, ulterior, decesul persoanei în cauză, se arată într-un comunicat al SJU Baia Mare.


Ştiri Recomandate

Ceaiul de ghimbir. Ce boli ține la distanță
Lipsa de somn. Cum te îngrașă nopțile pierdute
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri