Pericolele sedentarismului. Dr Anca Hâncu: Să scădem orele de stat pe canapea
01 aug, 13:41
Medicul nutriționist Anca Hâncu a recomandat oamenilor, la Interviurile DC News și DC Medical, să petreacă mai puțin timp stând în fotoliu sau pe scaun și să facă mișcare.
Mișcarea e mereu recomandată de medici   FOTO: pexels.com
EXCLUSIV

Invitată la Interviurile DC News și DC Medical, dr Anca Hâncu a vorbit despre impactul limitării mișcării din perioada stărilor de urgență și alertă și a schimbării stilului de viață. ”Persoanele care erau active înainte (n. r. de starea de urgență și de alertă) au reușit, chiar dacă au fost limitate și nu au mai putut merge la sală sau la bazine de înot, să facă alte exerciții, chiar să se plimbe în fața casei”, afirmă medicul Anca Hâncu.

Potrivit sursei citate, perioada de carantină a venit și cu o creștere a sedentarismului. ”Au apărut ore întregi de sedentarism. Sedentarismul este un factor de risc grav și duce la acumulare de țesut adipos și la scăderea masei musculare. Pe toți ne-a afectat această creștere a sedentarismului, cu efecte asupra riscului cardiovascular. Ar fi indicat să scădem orele de sedentarism, de fapt orele de stat pe scaun, pe canapea, de stat în fotoliu și să încercăm să fim mai activi în casă, în afara casei. Sunt foarte multe soluții”, consideră dr Anca Hâncu.


Ştiri Recomandate

Pastele, beneficii pentru sănătate. Cum să le consumi
Dieta care te scapă de obezitate și de bolile de inimă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri