Pericol alimentar în chioșcurile școlilor. Ce produse li s-au vândut elevilor

Alimente retrase de ANPC  FOTO: Paul Anghel, ANPC
Comisarii de la Protecția Consumatorilor din București au controlat 32 de societăți comerciale din incinta școlilor și liceelor.

Produse, alimentar. Comisarii din cadrul CRPC București-Ilfov au controlat miercuri, 19 februarie, 32 societăți comerciale în vederea verificării modului în care se respecta prevederile legale la comercializarea produselor alimentare în chioșcurile și cantinele din incinta școlilor și liceelor din București. Verificarea are la bază un parteneriat încheiat pe 11 februarie 2020 între Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, parteneriat al cărui scop este verificarea modului de aplicare legislației în vigoare privind alimentația sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar, în data de 19 februarie 2020.

Neregulile constatate s-au soldat cu aplicarea a 20 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.000 lei și 3 avertismente, dar și cu oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 405 kg produse alimentare nerecomandate preșcolarilor și școlarilor (prăjituri, bomboane, ciocolată, acadele, chipsuri, biscuiți sărați, snacksuri, napolitane) în valoare de 5.587,5 lei și cantitatea de 627 litri sucuri și băuturi răcoritoare cu conținut de zahăr ridicat, în valoare de 5.016 lei.

”Verificările au pornit de la premisa importantei educării micilor consumatori cu privire la un stil de viață sănătos. Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos, si totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consuma”, spune Eduardt Cozminschi, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel