Percheziție la un medic de familie din Corbii Mari, bănuit că a eliberat adeverințe false de vaccinare pentru zece fotbaliști

Polițiștii din Dâmbovița au anunțat astăzi că au efectat  percheziții la un medic de familie din Corbii Mari, după ce aceasta ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare contra COVID-19 pentru zece fotbaliști. 13 persoane au mandate de aducere.

Polițiștii de la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice au descins, în această dimineață, în trei locații, respectiv cabinetul unei femei, medic de familie din Corbii Mari, acasă la aceasta în comuna Aninoasa, dar și la sediul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa.

Potrivit unor surse, femeia-medic, care este în vârstă de 47 de ani, ar fi fost instigată de soțul ei, președinte și antrenor al clubului de fotbal din Pucioasa, să elibereze zece adeverințe false de vaccinare contra COVID-19 pentru fotbaliști ai clubului.

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.

Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel