Patru vitamine care pot fi nocive. Avertisment: Sunt foarte periculoase. Cauzează leziuni hepatice sau probleme cardiace

vitamine - FOTO: Freepik@Guzov Ruslan
Anumite vitamine pot face mai mult rău decât mine. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la cele mai utilizate vitamine. Acestea pot fi foarte periculoase. Pot duce la leziuni hepatice sau probleme cardiace.

În căutarea unei vieți sănătoase și echilibrate, mulți dintre noi se bazează pe suplimentele de vitamine pentru a asigura aportul necesar de substanțe nutritive. Cu toate acestea, un avertisment recent al unui expert medical aduce în atenție patru vitamine pe care ar trebui să le evităm, deoarece s-ar putea să fie mai periculoase decât benefice. 

Vitaminele care îți pot dăuna

Un medic spune că există patru suplimente pe care ar trebui să le eviți deoarece "sunt de fapt periculoase". Aceste suplimente ar putea face mai mult rău decât bine.

Multe persoane se bazează pe suplimente pentru a se asigura că primesc vitaminele și mineralele necesare pentru a rămâne sănătoase. În timp ce multe dintre substanțele de care organismul nostru are nevoie pot fi obținute printr-o dietă sănătoasă și echilibrată, acest lucru nu este întotdeauna realizabil pentru toată lumea.

Deși luarea anumitor suplimente este recomandată de către organizațiile de sănătate, trebuie să fii totuși atent. Trebuie să te asiguri că acestea sunt cu adevărat potrivite pentru tine, a avertizat un expert.

Dr. Charles MD a explicat de ce nu sunt indicate aceste vitamine.

Vezi și: Simptomul banal al cancerului osos. Este adesea ignorat sau pus pe seama îmbătrânirii

"Acestea sunt cele patru suplimente pe care nu ar trebui să le iei niciodată pentru că sunt de fapt periculoase", a spus dr. Charles, potrivit Express.

Cele patru suplimente pe care nu ar trebui să le iei sunt:

- Vitamina A

- Vitamina E

- Fier

- Biotină

Vitamine - FOTO: Freepik@wirestock

Vitamina A, ce este

Cunoscută și sub numele de retinol, vitamina A este esențială pentru vedere sănătoasă, creștere, reproducere și imunitate. Are, de asemenea, proprietăți antioxidante, care pot ajuta în lupta împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Cu toate acestea, Dr. Charles a spus că Vitamina A consumată în exces poate cauza leziuni hepatice.

"Oamenii cred că ajută pielea și ochii, dar de fapt se acumulează în corp și cauzează leziuni hepatice", a explicat medicul.

Vezi și: Băutura pe care ar trebui să o eviți înainte de culcare. Nu este cafeaua

Vitamina E, ce este

Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi și face parte din grupul de compuși numiți tocoferoli și tocotrienoli. Este un antioxidant puternic și joacă un rol esențial în protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot provoca stres oxidativ în organism, ceea ce poate contribui la îmbătrânire și la apariția unor boli cronice.

"Oamenii o iubesc pentru efectele sale antioxidante, dar este de fapt legată de rate mai mari de cancer. Studii de-a lungul anilor au investigat legătura dintre vitamina E și cancer, unele avertizând că ar putea crește riscul de cancer de prostată la bărbați",  mai spus medicul.

De ce nu este indicat un aport ridicat de fier

Este extrem de important în organism și o deficiență poate duce la anemie, care poate deveni debilitantă. Cu toate acestea, Dr. Charles a explicat de ce Fierul administrat în exces poate fi dăunător.

"Cu excepția cazului în care medicul tău spune în mod specific să iei fier, acesta poate dauna de fapt inimii", a mai explicat dr. Charles.

Vezi și: Trei alimente care favorizează apariția demenței. Macină creierul

Biotina, esențială pentru sănătatea părului și a unghiilor

Biotina este un supliment popular luat pentru a îmbunătăți rezistența părului și unghiilor, dar s-a arătat că duce la rezultate inexacte în teste de laborator, ceea ce ar putea fi periculos.

"Numărul unu este biotina, deoarece poate interfera cu testele tale de laborator. Nu este nevoie să suplimentezi asta pentru părul și unghiile tale", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Long COVID, asociat cu inflamația și deteriorarea inimii
Ce să știi când reîncălzești mâncarea. Reguli simple care previn o toxiinfecție alimentară

Crossuri externe

pixel