Patologie spinală, cursuri: un spital din Iași, singurul acreditat din țară

Patologie spinală, cursuri ținute la Iași
Cursuri de patologie spinală se vor ține la Spitalul de Neurochirurgie "Prof. dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, singurul acreditat în acest sens din țară.

Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu" din Iași este singurul din țară acreditat pentru organizarea de cursuri de patologie spinală pentru studenți și medici, anunță Agerpres.

Managerul spitalului, Lucian Eva, a declarat joi, 11 aprilie, într-o conferință de presă, că unitatea medicală a primit certificarea pentru organizarea din luna mai a cursurilor pentru patologie spinală din partea uneia dintre cele mai prestigioase organizaţii la nivel global, AOSpine.

Iar această acreditare, în opinia managerului, constituie recunoaşterea la nivel global a activităţii şi profesionalismului echipei medicale de la spitalul ieșean:

„Faptul că am ajuns până aici ne dă putere să credem că putem schimba în continuare lucrurile atât din punct de vedere al investiţiilor, dar şi în privinţa schimbărilor de mentalitate. Schimbarea de mentalitate constituie cea mai mare provocare pe care o poţi avea ca manager, şi nu este un lucru simplu, pentru că rigiditatea oamenilor vine din educaţia pe care au avut-o".

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi este singurul din ţară care poate organiza astfel de cursuri, care se derulează în ţări precum Ungaria, Cehia, Franţa şi Germania.

„Această recunoaştere se va materializa în faptul că în clinica noastră se vor putea fi şcolarizaţi sub forma unor programe educaţionale tineri din toată Europa şi din întreaga lume care vor să înveţe chirurgia spinală. AOSpine este o organizaţie internaţională cu peste 200.000 de membri, din care facem parte începând cu data de astăzi", a afirmat, în cadrul aceleiași conferințe, directorul medical al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Cezar Popescu, totodată preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Spinală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel