Patima alcoolului, explicată genetic. Studiu inedit de la Yale

Gene
Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit 29 de variante genetice legate de consumul problematic de alcool la zeci de mii de oameni.

Un studiu realizat la Universitatea Yale arată că există 29 de variante genetice legate de consumul problematic de alcool. Cercetătorii de la Școala de Medicină a universității amintite au descoperit că ereditatea genetică a acestor variante a fost îmbogățită în creier și în regiunile reglatoare conservate în mod evolutiv ale genomului, atestând importanța lor în funcția biologică. 

Autorii studiului au analizat modul în care o trăsătură influențată genetic afectează o altă trăsătură legată genetic. ”Acest lucru ne oferă modalități de a înțelege relațiile de cauzalitate între trăsăturile problematice ale consumului de alcool, precum stările psihiatrice, comportamentul care își asumă riscurile și performanțele cognitive”, a spus Hang Zhou, cercetător implicat în studiu.

La nivelul genomului a mai mult de 435.000 de persoane, cercetătorii au căutat variante genetice partajate între cei care îndeplinesc criteriile pentru consumul problematic de alcool, inclusiv tulburarea consumului de alcool și consumul de alcool cu ​​consecințe medicale.

Mai multe despre studiul cercetătorilor de la Yale, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel