Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Patima alcoolului, explicată genetic. Studiu inedit de la Yale
26 mai, 16:33
Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit 29 de variante genetice legate de consumul problematic de alcool la zeci de mii de oameni.
Gene

Un studiu realizat la Universitatea Yale arată că există 29 de variante genetice legate de consumul problematic de alcool. Cercetătorii de la Școala de Medicină a universității amintite au descoperit că ereditatea genetică a acestor variante a fost îmbogățită în creier și în regiunile reglatoare conservate în mod evolutiv ale genomului, atestând importanța lor în funcția biologică. 

Autorii studiului au analizat modul în care o trăsătură influențată genetic afectează o altă trăsătură legată genetic. ”Acest lucru ne oferă modalități de a înțelege relațiile de cauzalitate între trăsăturile problematice ale consumului de alcool, precum stările psihiatrice, comportamentul care își asumă riscurile și performanțele cognitive”, a spus Hang Zhou, cercetător implicat în studiu.

La nivelul genomului a mai mult de 435.000 de persoane, cercetătorii au căutat variante genetice partajate între cei care îndeplinesc criteriile pentru consumul problematic de alcool, inclusiv tulburarea consumului de alcool și consumul de alcool cu ​​consecințe medicale.

Mai multe despre studiul cercetătorilor de la Yale, AICI.


Ştiri Recomandate

Spital important din țară, rămas fără acreditare
Gabriel Mitulescu doctor în științe medicale, medic primar chirurgie generală, chirurgie oncologică
EXCLUSIV
Exercițiile fizice previn sau încetinesc bolile oculare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri