Pastele, beneficii pentru sănătate. Cum să le consumi

Noile cercetări arată că pastele pot aduce beneficii uriașe pentru sănătate.

Potrivit unui nou studiu, publicat în Frontiers in Nutrition, consumul de paste atât la copii, cât și la adulți, este asociat cu o calitate  mai bună a dietei și cu aporturi nutritive mai bune decât cele ale adulților și copiilor care nu mânca paste. 

Studiul a examinat asocierile dintre consumul de paste, consumul deficitar de nutrienți, așa cum este definit de liniile directoare dietetice din 2015, și calitatea dietei în comparație cu dieta fără paste la populația din SUA (copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani și adulți cu vârsta peste 19 ani).

 

Potrivit studiului, pastele pot fi un element de bază pentru o nutriție sănătoasă la orice vârstă, deoarece combină o gamă variată de alimente, cum ar fi fructe, legume, carne slabă, pește și leguminoase.

Acid folic

O porție de paste conține aproximativ 100 micrograme de acid folic, adică  25%  din aportul zilnic recomandat. Acidul folic vă ajută corpul să mențină și să producă celule noi. De asemenea, poate ajuta la prevenirea cancerului de colon și a colului uterin, precum și la reducerea riscului de malformații congenitale la femeile gravide.

Energie 

Fiind carbohidrați complexi, pastele se descompun în glucoză, care reprezintă combustibilul primar de care creierul și corpul au nevoie pentru energie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel