La vârsta a doua, prevenția...
Părul permanent stufos din anii '80 s-ar putea să nu mai fie la modă, dar există o mulțime de permanente moderne care sunt chiar superbe. În zilele noastre, poți să-ți faci un permanent în valuri de plajă fără efort sau chiar să faci să pară că tocmai te-ai aranjat la salonul de coafură tot timpul.
Permanentul funcționează prin utilizarea substanțelor chimice pentru a schimba textura părului, creând fie valuri, fie bucle. În mod tradițional, un stilist va înfășura părul în tije înainte de a pune loțiune de permanent pentru a fixa buclele. După ce lasă loțiunea să se așeze, stiliștii o clătesc, usucă părul cât mai mult posibil și folosesc un neutralizator pentru a opri procesul de permanentizare.
Dar noile formule și tehnici dau o revigorare permanentelor: în loc să folosească tije pentru a vă ondula buclele, stiliștii ar putea folosi diferite materiale pentru a vă ajuta să prindeți valul perfect.
Hairstylistul Anthony Cole a explicat tot ceea ce trebuie să știm despre permanentul modern, de la ce să te aștepți înainte de a te duce la îngrijirea buclelor tale.
Totul ține de tehnică. În mod tradițional, stilistii folosesc tije de plastic pentru permanenta pe tot capul clientului, dar ”când fac permanentul astăzi, în loc să folosesc o tijă tradițională, uneori folosesc țesături, sau poți face o ondulație cu degetul, sau role”, spune Cole, potrivit Good House Keeping
Aceste noi tehnici creează diferite tipuri de bucle, de la bucle spiralate la părul ondulat. Cole spune că femeile din ziua de azi își fac de obicei permanent pentru a-și pune în valoare textura naturală, fie că este vorba de o buclă în formă de S.
Există o preconcepție conform căreia permanentul te va lăsa cu părul prea procesat și deteriorat, dar dacă este făcut corect, un permanent ar trebui să te lase nevătămată.
”Făcându-ți singur permanentul, cu siguranță poți provoca daune”, spune Cole, dar ”dacă îl faci în mod profesionist, nu ar trebui să existe daune”.
Asta nu înseamnă că toate permanentele sunt la fel. Toată lumea își poate face un permanent, dar dacă ai șuvițe sau părul luminat, permanentul poate fi mai complicat.
”Dacă aș folosi un permanent pentru părul vopsit pe părul nevopsit, probabil că nu ar funcționa. ”Există acum permanente care sunt structurate astfel încât să poată face ambele”, spune Cole.
În primul rând, atunci când vă decideți să vă faceți un permanent, ar trebui să vă pregătiți să stați la salon timp de cel puțin două ore și jumătate. După ce îți faci un permanent, cât durează acesta depinde în principal de cât de lung este părul tău. Pentru părul scurt, tăiat des, ”pot dura cel puțin trei-patru luni”, spune Cole.
”Am clienți cu părul foarte lung, iar când le cresc rădăcinile, le place și mai mult. Rădăcinile cad pe cap și apoi au doar valul la vârfuri. Asta poate dura de la șase luni la opt luni”, a mai spus Cole.
Vezi și: Când se recomandă infiltrațiile. Alin Pandea: Se făceau în urmă cu zeci de ani
Cel mai bun mod pentru ca noile tale bucle să strălucească este să lași părul să se usuce la aer în cea mai mare parte, apoi să folosești un difuzor, potrivit lui Cole. Dacă doriți cu adevărat să vă puneți în valoare valurile, puteți folosi și o baghetă ondulatoare.
Există, de asemenea, câteva trucuri care pot face ca permanentul tău să arate cât mai bine pentru cât mai mult timp posibil. Acum că părul tău este creț, trebuie să începi să folosești produse care sunt formulate special pentru părul creț sau ondulat. Cole sugerează produse care promovează flexibilitatea, hidratarea și elasticitatea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...