Părul creț. Cum să-l îndrepți fără placă

Părul creț poate fi îndreptat și fără placă. Foto: Freepick @ cookie_studio
Părul creț poate fi îndreptat fără placă dacă știi câteva metode. Utilizarea constantă a plăcii poate deteriora părul. Aflați cum vă puteți îndrepta părul ușor.

Părul creț poate fi îndreptat rapid, iar doamnele care doresc să-l aibă drept, trebuie să știe câteva trucuri. Este cunoscut faptul ca doamnele care au părul creț natural și-ar dori să-l aibă drept și invers. De aceea, multe femei folosesc, regulat, placa de îndreptat părul.

Pentru ca părul să fie drept, pe lângă placa de îndreptat, pe păr se aplică adesea agenți de fixare și substanțe chimice performante care, pe termen lung, distrug părul, făcându-l să-și piardă strălucirea naturală. Specialiștii recomandă să limitați utilizarea plăcii de îndreptat, deoarece căldura mare în contact direct cu părul, îl va usca și îl va face fragil și subțire.

Cum elimini cearcănele în doar zece minute, cu 6 produse din bucătărie

Există și metode de îndreptare a părului, folosind ingrediente naturale care vor hrăni și hidrata părul timp îndelungat și îi vor oferi un efect neted garantat. 

Mască de migdale și miere: Se iau 100 de ml de lapte de migdale și o lingură de miere. După ce amestecați toate ingredientele, aplicați masca pe păr și pe pielea scalpului. Lăsați-o să acționeze 45 de minute și apoi clătiți. Cele două ingrediente vor acționa vor face părul mai neted și mai ușor de pieptănat. 

Mască cu ouă și ulei de susan: Pentru a îndrepta părul puteți face o mască hrănitoare cu ulei de ou și susan. Se iau două ouă, 3 linguri de ulei de susan, 4 picături de ulei esențial de lavandă. Toate ingredientele se combină într-un bol și masca se aplică pe păr și scalp. Masca are o acțiune calmantă și antiseptică asupra scalpului. După o oră, masca se clătește. Părul va fi moale, neted și ușor de pieptănat. 

Mănâncă 3 curmale pe zi și vezi ce efecte uimitoare va avea corpul tău

Masca din banane, iaurt și ulei de in:  Ai nevoie de un pahar de iaurt natural integral, o banană, 2 linguri de ulei de in. Într-un recipient se pun banana, tăiată bucăți, iaurtul și uleiul de in. Mixează cu un blender până obțineți un amestec omogen și cremos. Distribuie această mască uniform pe tot părul și scalpul. Lăsă să acționeze o oră și apoi spală-te pe păr cu un șampon ușor.

Lecitina, ingredientul minune din bucătărie. Care este produsul alimentar în care se găsește și ce beneficii are asupra sănătății

Lapte de cocos și oțet de mere: Pentru a avea părul drept fără placă de îndreptat, poți combina o lingură de oțet de mere cu 200 ml lapte de cocos, care are o acțiune emolientă și hrănitoare. După ce te-ai spălat pe păr, aplică masca de lapte de cocos și oțet de mere și lasă-o să acționeze 15 minute, de parcă ar fi un balsam. Clătește apoi bine. Părul tău va fi mult mai moale și neted și, datorită oțetului de mere, strălucitor pentru o lungă perioadă de timp. 

 

Vârfuri despicate, cum le elimini fără să le tai. Trucurile bunicii

 

Vârfurile despicate pot fi eliminate fără să le tai, cu doar câteva trucuri. Îngrijirea părului este o prioritate pentru toți, mai ales când părul e uscat.

Vârfurile despicate pot fi eliminate fără să le tai, atunci când nu vrei să renunți la lungimea părului tău. Utilizarea uscătorului și a substanțelor chimice ar putea usca și deteriora părul. În plus, pot cauza încă o problemă care îi afectează multe persoane, și anume cea a vârfurilor despicate. În special, sunt afectate persoanele care au părul lung.

Călcâie crăpate, tălpi uscate, cauze și remedii. Patru soluții geniale de făcut acasă. Trebuie să încerci trucul cu banane

Există mai multe metode cu care poți preveni acest disconfort, dar și tot atâtea remedii pentru a-l elimina. De fapt, puteți încerca să eliminați problema înainte de a merge la coafor. Există mai multe trucuri care te ajută în această misiune.

Mai întâi, încercă să recunoști vârfurile despicate. Primele semne sunt nodurile care se formează atunci când îți perii  părul. Părul lung cu siguranță are vârfuri despicate. 

Problema are mai mulți factori declanșatori. Unul dintre ei este lipsa severă de fier, care poate fi ameliorată cu alimentele potrivite. O dietă proastă și fumatul ar putea fi alte cauze pentru apariția vârfurilor despicate. 

Utilizarea constantă a uscătorului de păr sau a plăcii de îndreptat părul se numără și ele printre cauzele apariției vârfurilor despicate. În cele din urmă, expunerea excesivă la soare, clorul din apă și sarea ar putea înrăutăți starea podoabei capilare.

Citește mai multe AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel