PASIREOTIDUM - prospect

Foto: Pixabay
PASIREOTIDUM - prospect. Acțiune: Analog al somatostatinei, se leagă de receptorii somatostatinei şi determină scăderea secreţiei de adrenocorticotrop hormon.

PAROXETINUM - prospect

Denumire comercială: SIGNIFOR

Forma: pulbere și solvent pentru soluții injectabile

Indicații: tratamentul pacienţilor adulţi cu boală Cushing pentru care o intervenţie chirurgicală nu constituie o opţiune sau la care o intervenţie chirurgicală a eşuat. Tratamentul pacienţilor adulţi cu acromegalie pentru care o intervenţie chirurgicală nu constituie o opţiune sau care nu a avut rezultate curative şi care nu sunt controlaţi corespunzător prin tratament cu alt analog al somatostatinei. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. Insuficiență hepatică severă.

Atenție: Status-ul glicemic trebuie evaluat înaintea începerii tratamentul şi monitorizat periodic pe parcursul tratamentului. Se monitorizează funcţia hepatică şi cardiacă; se monitorizează ecografic vezica biliară. Precauţie la bolnavii cu risc semnificativ de apariţie a prelungirii intervalului QT. Poate determina hipocortizolism (cu slăbiciune, fatigabilitate, anorexie, greaţă, vărsături, hipotensiune, hiperpotasemie, hiponatremie, hipoglicemie). Nu se recomandă în timpul sarcinii şi pe perioada alăptării.

Reacții adverse: Foarte frecvente: hiperglicemie, diabet zaharat; diaree, durere abdominală, greaţă; colelitiază; valori crescute ale hemoglobinei glicozilate. Frecvente: anemie; insuficienţă adrenală; apetit alimentar scăzut; cefalee; bradicardie sinusală, prelungirea intervalului QT, hipotensiune; vărsături; alopecie, prurit; mialgie, artralgie; fatigabilitate; valori crescute ale enzimelor hepatice, lipazei, amilazei în sânge. hiperglicemie, timp prelungit de protrombină.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel