Papa Francisc, operat la colon. Afecțiunea care îi provoca dureri abdominale Suveranului Pontif
05 iul, 20:33

Papa Francisc a fost operat la colon și se simte bine, se arată într-un comunicat al Sfântului Scaun.

Papa Francisc, în vârstă de 84, este în general bine, este conştient şi respiră singur după intervenţia chirugicală la care a fost supus duminică pentru o problemă la colon. Suveranul Pontif este internat la Clinica Gemelli din Roma, unde se recuperează după operaţie de o stenoză diverticulară simptomatică a colonului, o boală curentă la persoanele în vârstă şi care era programată anticipat.

"Sfântul părinte este în general bine, este conştient şi respiră singur", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat difuzat luni la prânz de Sfântul Scaun. Bruni a explicat că intervenţia chirurgicală realizată duminică seară a inclus şi o hemicolectomie stânga şi a avut o durată de aproximativ 3 ore". "Se aşteaptă o spitalizare de şapte zile, exceptând complicaţiile", a precizat el.

Anterior, Vaticanul informase că papa este tratat la Clinica Gemelli pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului şi că intervenţia a fost realizată de prof. dr. Sergio Alfieri, şeful departamentului de ştiinţe medicale şi chirurgicale al clinicii, care este specializat în chirurgia colono-rectală. Înainte de anunţul internării, duminică dimineaţă, papa i-a salutat de la fereastra palatului pontifical pe credincioşii prezenţi în Piaţa Sfântul Petru şi a oficiat rugăciunea Angelus. Totodată, el a anunţat că, în luna septembrie, va merge într-o călătorie oficială în Ungaria şi Slovacia.

Potrivit presei italiene, Papa Francisc a venit cu maşina la spital în total anonimat, în jurul orei locale 15:00, însoţit doar de şofer şi de un consilier. Nici măcar personalul clinicii nu ştia că Sfântul Părinte se numără printre pacienţi. Diagnosticul a fost de "stenoză diverticulară simptomatică a colonului". Este o afecţiune ce provoacă dureri abdominale, iar intervenţia chirurgicală urmăreşte îndepărtarea fragmentului de intestin ocluzat. În unele cazuri, operaţia se poate face şi laparoscopic, potrivit Agerpres.

Ştiri Recomandate

Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate
5 moduri de a scăpa de energia negativă din casa ta
Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
EXCLUSIV
4 remedii naturale pentru buzele crăpate și uscate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri