Palpitațiile, cauze și tratament. Când trebuie să te adresezi unui medic specialist

palpitatiile - FOTO: Freepick@suttinpunfpick
Palpitațiile inimii se pot simți ca o bătaie sau o cursă în piept sau gât pot fi cauzate de o serie de lucruri.

Palpitațiile inimii sunt un sentiment al inimii care bate mai repede, mai puternic sau neregulat. În mod normal, inima bate în jur de 60 până la 100 de ori pe minut fără ca noi să acordăm atenție. Dar palpitațiile inimii te pot face să devii conștient de propriile bătăi ale inimii. Se poate simți ca o bătaie sau o cursă în piept sau gât.

Palpitațiile fi o experiență tulburătoare și, probabil, te fac să te întrebi de ce se întâmplă. Citiți mai departe pentru a afla despre unele cauze comune ale palpitațiilor cardiace și când să solicitați asistență medicală, arată Health.

Palpitațiile - cauze

De cele mai multe ori, palpitațiile nu sunt un semn al unui lucru grav. Totuși, ar putea exista o problemă de bază care trebuie abordată. În funcție de ceea ce vă cauzează palpitații, s-ar putea să fiți nevoiți să luați anumite măsuri pentru a le stopa.

Vezi și: Cum să îți ștergi ochelarii. Ce să nu folosești niciodată

Deshidratare

Deshidratarea apare atunci când există o scădere a conținutului total de apă din corp din cauza pierderii de lichide, a lipsei aportului de lichide sau a unei combinații dintre cele două. Un simptom al deshidratării este un ritm cardiac rapid. Ritmul cardiac rapid este, de asemenea, cunoscut sub numele de tahicardie, care este definită de o frecvență cardiacă mai mare de 100 de bătăi pe minut.

În timpul unei perioade de deshidratare, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge.

Deshidratarea poate fi uneori însoțită de dezechilibru electrolitic, cum ar fi potasiul scăzut, care este o altă cauză a palpitațiilor.

Pe lângă o schimbare a ritmului cardiac, alte semne de deshidratare sunt:

- Sete

- Urină de culoare galbenă

- Scăderea urinării

- Oboseală

- Slăbiciune

- Ochii scufundați

- Iritabilitate

Vezi și: Ghiozdanul, risc pentru coloană. Medic: Duce la contracturi musculare şi, în timp, la probleme de postură

Sfaturi pentru a rămâne hidratat:

- Bea suficientă apă în fiecare zi

- Creșterea aportului de lichide în zilele fierbinți, atunci când depuneți efort, sau în timpul perioadelor de pierdere de lichide, cum ar fi transpirație, diaree, sau vărsături

- Evitați băuturile care au zahăr și cofeină

- Consumați mai puțină cafeină. Cofeina este un stimulent, și consumând cantități neobișnuit de mari, în general, mai mult de 10 grame-a fost legată de aritmii, care sunt bătăi neregulate ale inimii. Cu toate acestea, studiile au arătat că, în doze mici și moderate, cofeina nu este o cauză semnificativă a aritmiilor grave.

De fapt, un mic studiu din 2021 a monitorizat continuu activitatea cardiacă timp de două săptămâni în rândul a 100 de persoane care au consumat și nu au consumat cofeină. Studiul nu a constatat nicio diferență semnificativă în aritmii între cei care au consumat sau nu au consumat cafea.

Consumul prea mare de cofeină poate provoca, de asemenea, o frecvență cardiacă rapidă.Deci, dacă vă confruntați cu palpitații, merită să vedeți dacă scăderea aportului de cofeină poate aduce îmbunătățiri, mai arată Health.

Pe lângă cafea, alte surse de cofeină includ:

- Ceai

- Sifon

- Băuturi energizante

- Ciocolată

- Unele suplimente

- Unele medicamente pentru dureri de cap

- Alcool. Alcoolul poate crește ritmul cardiac. Alcoolul poate crește, de asemenea, riscul de fibrilație atrială, o bătaie neregulată a inimii adesea rapidă. S-a constatat că un consum excesiv de alcool are această legătură, dar la fel s-a întâmplat și cu o singură băutură pe zi. Consumul de alcool poate duce, de asemenea, la deshidratare și tulburări electrolitice, ambele fiind cauze ale palpitațiilor.

Asociația Americană a Inimii recomandă ca cei care beau alcool să facă acest lucru cu moderație, care este definită ca nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei și una până la două băuturi pe zi pentru bărbați. Dacă vă confruntați cu palpitații, vedeți dacă consumul mai mic de alcool duce la o îmbunătățire.

Vezi și: Covid-19, un screening al cancerului pulmonar. Alin Burlacu: A fost facil. Au fost diagnosticați în stadiu incipient

Anxietate

Anxietatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale palpitațiilor cardiace. O frecvență cardiacă rapidă poate fi cauzată de un nivel ridicat de hormon al stresului și de activarea sistemului nervos simpatic care declanșează răspunsul de luptă sau de zbor. Persoanele care suferă de atacuri de panică sunt familiarizate cu sentimentul unei inimi care pare să zboare din piept.

În timp ce acest sentiment poate fi inconfortabil și înfricoșător, atacurile de panică sunt temporare și nu un semn al unei probleme cardiace subiacente. Odată ce un furnizor de îngrijire a sănătății exclude orice cauză fizică a palpitației, acestea ar putea recomanda vizita la un profesionist de sănătate mintală pentru a beneficia de ajutor în gestionarea anxietății.

Afecțiuni ale tiroidei

Hormonii tiroidieni ajută la controlul multora dintre funcțiile principale ale organismului, inclusiv ritmul cardiac. Hipertiroidismul se caracterizează printr-un nivel crescut al hormonilor tiroidieni. Nivelurile ridicate de hormon tiroidian determină inima să bată mai repede și se poate simți mai puternică, dând senzația de palpitații. Hipertiroidismul poate provoca, de asemenea, aritmii, cum ar fi fibrilația atrială.

Vezi și: Vibrio, bacteria ascunsă din fructele de mare și apa de mare. Cum știi dacă ești infectat. Ce fructe de mare să nu mai mănânci niciodată: Boli de sânge, amputare, moarte

Febra

O altă cauză comună și temporară a palpitațiilor este febra. În timpul febrei, ritmul cardiac crește și poate fi perceput ca o inimă de curse. Un studiu în rândul copiilor a arătat că pentru fiecare creștere cu 1 grad Celsius, frecvența cardiacă a crescut cu aproximativ 10 bătăi pe minut. Administrarea de medicamente care reduc febra și menținerea hidratării pot ajuta la scăderea febrei și de asemenea scad ritmul bătăilor inimii.

Anemia

Anemia este o altă cauză a palpitațiilor cardiace. Când nivelurile de sânge sunt scăzute, indiferent de cauză, ritmul cardiac crește pentru a compensa și a aduce oxigen și nutrienți în organism. Acest lucru poate duce la sentimentul de o inimă de curse. Cauzele frecvente ale anemiei sunt deficitul de fier și pierderea de sânge.

Medicamente

Multe medicamente pot crește ritmul inimii și duce, astfel, la palpitații. Este vorba de:

- Medicamente tiroidiene

- Diuretice

- Decongestionante

- Inhalatoare pentru astm

- Antidepresive

- Antipsihotice

- Stimulente (cum ar fi medicamente pentru ADHD)

- Anumite medicamente pentru tensiunea arterială

- Anumite plante și suplimente

Vezi și: Colita de fermentație - cauze și simptome. Persoanele stresate, mai predispuse

Boli de inimă

Unele dintre formele mai grave de palpitații sunt de la probleme cu inima. Acestea pot fi din cauza unor probleme cu diferite părți ale inimii:

Probleme de ritm cardiac

- Un atac de cord anterior

- Boli cardiace congenitale

- Probleme cu valvele cardiace

- Insuficiență cardiacă

- Miocardită (inflamația mușchiului cardiac)

Vezi și: Burnout-ul și moartea subită. Ciurea: Inima este bipolară cu creierul

Hipoglicemie

Hipoglicemia apare atunci când nivelul de zahăr din sânge scade sub ceea ce este considerat un interval sigur. Bătăile rapide ale inimii sunt unul dintre simptomele glicemiei scăzute. Acest lucru se întâmplă deoarece glicemia scăzută determină organismul să elibereze adrenalină, hormonul asociat cu răspunsul de luptă sau zbor.

Palpitațiile – când e nevoie de consult de specialitate

Indiferent dacă ați avut palpitații înainte sau nu, ar trebui să solicitați asistență medicală imediată dacă acestea sunt însoțite de simptome precum dureri în piept, pierderea conștienței, dificultăți de respirație, transpirație neobișnuită, amețeli și delir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel