Pacienta cu cancer pancreatic avansat și infectată cu COVID-19, intervenție PREMIERĂ NAȚIONALĂ la Spitalul Colentina
03 apr, 06:48

Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital
O echipa de gastroenterologi de la Spitalul Colentina din Capitală, compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Benguș, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș, a intervenit endoscopic pentru a trata o pacientă cu cancer pancreatic avansat infectată recent cu virusul SARS CoV-2. Intervenția este premieră națională!

Din cauza stadiului foarte avansat al bolii, a fost necesară o intervenție endoscopică pentru drenajul ecoendoscopic ghidat al căilor biliare, notează reprezentanții Spitalului Colentina. Pacienta a beneficiat de suport anesteziologic pe toata durata intervenției, asigurat de dr. Mihaela Chiriac, și evoluția postprocedurală a fost una favorabilă.

Intervenția foarte complexă, realizată în premieră într-un spital românesc de echipa compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Benguș, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș, reprezintă o soluție minim-invazivă pentru pacienții cu tumori bilio-pancreatice aflate într-un stadiu foarte avansat, care face imposibile soluțiile chirurgicale clasice. 

Spitalul Clinic Colentina este mai bine de un an dedicat tratării pacienților COVID-19, dar medicii de aici rămân dedicați îngrijirii tuturor bolnavilor care necesită îngrijiri de specialitate, pe toata durata pandemiei, se arată pe pagina de Facebook a unității medicale. 

 

G Ad:

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
13 pacienți cu Covid-19 din Iași, infectați cu varianta Delta: 4 dintre ei sunt la ATI
Carantină, verificată prin GPS în Israel
Cât de des se spală blugii
3 alimente care te scapă de stres
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri