Pacient și medic: 13 minciuni periculoase pe care doctorii le aud frecvent din gura pacienților

Respirația urât mirositoare
Un pacient aflat la medic, în cabinet, din varii motive, spune tot felul de minciuni. Nouă, ca pacienți, minciunile acestea ni se par nevinovate, dar doctorii știu că ele pot ascunde de fapt cauze sau simptome importante ale unor boli. Iată care sunt cele mai frecvente 13 minciuni care pot fi periculoase: 

Ca pacient, mai bine uitați de jenă în cabinetul, la medic, și nu spuneți minciuni. Oricât de nevinovate vă par, ele pot ascunde simptome sau cauze ale unor afecțiuni. Medicul este acolo ca să vă ajute, și cu cât mai multe informații are, cu atât mai bine poate să facă. Iată 13 dintre cele mai frecvente monciuni pe care le aud doctorii de la pacienți, o listă creată de experții de la WebMD:

„Nu beau niciodată"

Nu vrei să-i spui doctorului tău cât de mult bei la petreceri? Alcoolul poate da peste cap rezultatele unor teste și trimite medicul pe calea greșită dacă aveți probleme de sănătate.

„M-am lăsat de fumat"

Poate să pară o modalitate inofensivă de a evita o prelegere, dar medicul dumneavoastră trebuie să știe dacă fumați. Fumatul poate interfera cu anumite medicamente și ar putea explica simptomele pe care le aveți. Și medicul vă poate ajuta să renunți la acest obicei nociv, prin terapie sau prin medicamente.

„Mănânc mai mult salată ..."

„... cu excepția cazului în care există gogoși prin apropiere", probabil. Dacă nu spuneți adevărul legat de alimentație, în timp ce greutatea și colesterolul „rău" cresc, minciuna l-ar putea face pe medic să vă prescrie un tratament care va fi mai puțin eficient. Nu sunteți prima persoană cu o slăbiciune pentru gogoși sau fast-food, așa că spuneți adevărul medicului, care vă poate ajuta să gestionați obiceiurile alimentare proaste.

„Alerg în fiecare zi"

Spuneți medicului adevărul despre obiceiurile privind exercițiile fizice. Asta îl va ajuta să descopere cum să vă mențină sănătoși. Dacă nu sunteți tipul care merge la sala de sport în fiecare zi, este în regulă. Există multe modalități de a avea un stil de viață activ: grădinărit, să vă jucați cu câinele sau pisica ori să faceți o plimbare energică în jurul blocului.

„Mă simt minunat"

Nu ignorați lucrurile mici care ar putea să vă deranjeze - ar putea fi indicii valoroase pentru medicul dumneavoastră. Aveți dureri de cap când vă antrenați? Acest lucru oate nu vi se pare important, dar ar putea fi un semn că aveți o afecțiune gravă.

„Nu iau suplimente"

Vă temeți să discutați cu medicul despre suplimentele cu vitamine și minerale pe care le cumprărați cu tona de la magazinul alimentar? Medicul trebuie să știe! Anumite suplimente pot fi periculoase dacă le luați împreună cu medicamente sau dacă aveți anumite afecțiuni medicale.

„Iau toate pastilele prescrise"

Aproximativ jumătate dintre persoanele care sunt bolnave cronice nu iau medicamentele așa cum ar trebui să o facă. Dacă „săriți" peste niște pastile pentru că sunteți îngrijorat de efectele secundare sau nu vă place cum vă fac simțiți după ce le-ați luat, spuneți asta medicului dumneavoastră. Vă poate ajuta dozele, vă poate înlocui medicamentele care nu au efect sau au prea multe efecte secundare. Dacă banii reprezintă problema, el vă poate ajuta să găsiți modalități de a reduce costul tratamentului.

„Nu iau medicamente fără prescripție"

Este important să-i spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le luați. Aici includem și medicamentele așa-numite Over-the-Counter (OTC), pe care le puteți cumpăra fără rețetă de la farmacie. Gen aspirina, paracetamolul, ibuprofenul, analgezice etc. Ele interfera cu modul în care medicamentele de prescripție funcționează, uneori într-un mod foarte periculos, care vă poate pune viața în pericol.

„Am făcut sex doar cu o persoană în acest an"

Vizita la medic nu este un test de moralitate. Dacă faceți sex cu mai mulți parteneri, puteți fi expuși riscului unor afecțiuni și ar putea explica unele probleme medicale. Medicul nu este acolo să judece, ci să vă ajute. Așa că spuneți exact ce și cum faceți, ca să știe cum să procedeze și ce să investigheze.

„Nu am boli venerice"

Dacă credeți că aveți vreo boală venerică, știți că aveți una sau ați avut una în trecut, spuneți asta medicului. Poate să vi se pară ciudat, dar unele boli cu transmitere sexuală pot fi periculoase dacă nu sunt tratate. Sunt, de asemenea, contagioase. Un moment incomod în fața medicului acum v-ar putea salva de momente neplăcute cu partenerii sexuali mai târziu.

„Nu mă culc cu nimeni"

Minciuna despre sex - sau cu cine și dacă îl faci - e destul de comună. Poate să vi se pară că asta e treaba voastră, șic ă n-ar trebui să intereseze pe nimeni, ceea ce e corect dar până ân cabinetul medical. Pe medic îl interesează! Este important să fiți cinstit și în privința preferințelor sexuale. Poate fi o mare diferență, mai ales dacă medicul dumneavoastră încearcă să-și dea seama ce ar putea însemna anumite simptome (de exemplu, sarcină sau leziuni anale).

„Viața mea sexuală este perfectă"

Dacă aveți probleme în dormitor - activitatea scăzută sau disfuncție erectilă - poate fi un semn al unei boli și medicul dumneavoastră ar trebui să știe despre asta, mai ales dacă sunteți tânăr și, altfel, sănătos. În plus, medicul dumneavoastră vă poate îmbunătăți simptomele cu medicație sau cu o trimitere la terapia psihologică.

„Nu mă droghez"

Aceasta poate fi o minciună foarte periculoasă. Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie medicamente, acesta poate reacționa cu drogurile și vă poate îmbolnăvi sau vă poate provoca multe alte probleme. Abuzul de droguri poate provoca, de asemenea, alte probleme pe care medicul dumneavoastră ar putea să nu le ia în considerare dacă nu știe că sunteți consumator. Dacă aveți un obicei sau o dependență de droguri de orice fel (inclusiv medicamente cu prescripție), medicul dumneavoastră vă poate ajuta să renunțați la ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel