Otrava din farfuria copiilor. Nu le mai da așa ceva dimineața!

Iubit de majoritatea copiilor, micul dejun este o sursă benefică de vitamine și minerale, fiind cea mai importantă masă a zilei.  

În lipsă de timp sau grabă, părinții optează pentru un mic dejun rapid, bogat în zaharuri, însă puțini știu că nu este tocmai sănătos.

Zaharurile combinate cu făină rafinată reprezintă o doză dublă de carbohidrați, ce oferă energie doar pentru o perioadă scurtă de timp, urmând ca apoi să atragă după sine perioade de epuizare fizică și schimbări de dispoziție.

Care sunt cele mai periculoase variante?

Pâine cu gem, dulceață sau cremă de ciocolată reprezintă una dintre cele mai îndrăgite variante de mic dejun, pentru copii. Din păcate, această delicioasă combinație de cocă din drojdie fermenatată și zahăr duce la apariția problemelor stomacale și la obezitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel