OSELTAMIVIRUM - prospect

Foto: Pixabay
OSELTAMIVIRUM – prospect. Acțiune: Antiviral inhibitor al neuraminidazelor virusului gripal; împiedică pătrunderea virusului în celulele neinfectate și eliberarea particulelor virale recent formate din celulele infectate.

OSELTAMIVIRUM – prospect:

Denumire comercială: TAMIFLU

Forma: Comprimate

Indicații: Tratamentul gripei la adulți și copii cu vârstă > 1 an care prezintă simptome tipice de gripă, când virusul gripal circulă în comunitate. Eficacitatea a fost demonstrată atunci când trat. a fost inițiat în decurs de 2 zile de la prima instalare a simptomelor. Prevenția post-expunere la adulți și adolescenți cu vârstă > 13 ani, ca urmare a contactului cu un caz de gripă diagnosticat clinic atunci când virusul gripal circulă în comunitate. Se poate utiliza concomitent cu paracetamol, acid acetilsalicilic, ibuprofen. Nu modifică eficiența vaccinului antigripal.

Contraindicații: Alergie la oseltamivir sau la oricare dintre excipienți.

Atenție!: Teren atopic, asociere cu alte medicamente (excepție: paracetamol, ibuprofen sau acid acetilsalicilic), afecțiuni renale, intoleranță ereditară la fructoză. Acest medicament conține sorbitol, care este o formă de fructoză. Medicul trebuie atenționat în caz de sarcină sau alăptare.

Reacții Adverse: Cele mai obișnuite sunt greața, vărsăturile și durerile de stomac. Aceste efecte adverse apar mai ales după prima doză de medicament și de obicei dispar pe măsura continuării trat. Frecvența acestor efecte adverse este redusă dacă medicamentul va fi luat odată cu alimentele. Efectele adverse mai puțin frecvente la copii cu vârsta între 1 și 12 ani care pot fi cauzate și de gripă, sunt diareea, inflamația urechii, inflamarea plămânilor, sinuzita, bronșita, agravarea astmului pre-existent, sângerări ale nasului, tulburări la nivelul urechilor, inflamarea pielii, inflamarea ganglionilor limfatici și conjunctivita. Mai puțin frecvente la adulți și adolescenți (copii cu vârsta > 13 ani): greață, diaree, bronșită, amețeală, stare de oboseală, dureri de cap și tulburări de somn. Trebuie informat medicul dacă adultul sau copilul se simt frecvent rău sau dacă simptomele gripei se accentuează și starea febrilă continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel