Orteze din magazin, sau personalizate? Vezi ce spun specialiștii

Durerile de picioare pot fi ameliorate cu ortezele găsite în magazin
Ortezele personalizate ai crede că sunt mai bune, atunci când suferi de dureri ale tălpilor, ori călcâielor. Studiile însă arată că cei care au plătit mai mult pentru cele personalizate nu au avut ameliorări mai smenificative decât cei care au cumpărat ortezele găsite în magazin, la prețuri foarte bune.

Ortezele personalizate pentru durerile de călcâi nu par a fi mai bine decât versiunile achiziționate din magazin, cel puțin asta susțin specialiștii de la Harvard Medical School.

Dacă aveți un tip de durere la călcâi, cunoscută sub numele de fasciită plantară, este posibil să vi se spună că aveți nevoie de o orteză personalizat (branțuri după forma tălpii tale sau a întregului picior) poate ajuta la ușurarea situației.

Dar un studiu publicat de către British Journal of Sports Medicine sugerează că ortezele personalizate - care pot avea prețuri destul de piperate - nu sunt mai de ajutor decât versiunile ieftine dein magazin, care costă mult mai puțin.

Ortezele din magazin, același efect ca și cele personalizate

Fasciita plantară este o inflamație a fasciei plantare, o bandă de țesut care se extinde de-a lungul tălpii piciorului, de la călcâi până la degete. Este asociată cu picioarele plate, lipsa de flexibilitate și suprasolicitarea.

Cercetătorii au analizat 20 de studii controlate alese la întâmplare (standardul de aur în cercetare), care a inclus aproximativ 1.800 de persoane și opt tipuri diferite de orteze.

Oamenii de știință nu au găsit nicio diferență în reducerea durerii pe termen scurt în rândul persoanelor care au folosit orteze personalizate, în comparație cu oamenii care au folosit versiuni cumpărate din magazin.

Ei au descoperit, de asemenea, că ortezele nu au fost mai utile la ameliorarea durerii sau îmbunătățirea funcției piciorului, în comparație cu alte tratamente pentru dureri la călcâi, cum ar fi întinderea, purtarea unor tocuri înalte sau folosirea unei atele pe timp de noapte.

Fasciita plantară se reface adesea cu timpul, precum și cu odihnă, sau gheață, analgezice și exerciții pentru îmbunătățirea rezistenței gambelor.

 

Articolul integral poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel