Orele de educație medicală continuă pentru doctori. Prof dr Cătălina Poiană: nu este absolut nimic stresant
28 iul, 17:49

Cătălina Poiană
EXCLUSIV
Sistemul american de sănătate prevede ca după 10 ani de profesare într-o anumită specialitate medicală, doctorul trebuie să dea un examen, afirmă prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiul Medicilor din București.

Prof.dr. Cătălina POIANĂ, Președinte Colegiul Medicilor din București, medic primar endocrinolog la Institutul Parhon,a declarat, la Interviurile DC Medical, că sistemul medical românesc le cere doctorilor doar 40 de ore de educație medicală continuă față de alte state.

”Noi avem un sistem de sănătate cumsecade în sensul că ne rezumăm la a cere aceste ore de educație medicală continuă. Sunt sisteme de sănătate cum sunt cele din SUA care consideră că ți-ai specialitatea într-un anumit domeniu, asta nu înseamnă că rămâi specialist pe viață, ci din 10 în 10 ani, tu trebuie să-ți dai un examen de board în care să-ți reînnoiești jurămintele față de profesia medicală, demonstrând că ești la curent cu această dublare a cunoștințelor din domeniul respectiv, după 10 ani.

Deci, practic, după 10 ani, tu trebuie să dai această recertificare. Așa că faptul că noi cerem doar niște ore de educație medicală continuă - 40 de ore pe an - se cheamă că nu este absolut nimic stresant pentru activitatea unui medic”, a precizat prof dr Cătălina Poiană.

Potrivit acesteia, aceste ore nu ”trebuie văzute ca o datorie sau o obligație de a întruni un anumit număr de ore de educație medicală continuă. Ideea acestui concept este de a menține medicii într-o permanență informare. Domeniul medical este unul dintre cele mai active și poate cel mai bun exemplu îl reprezintă pandemia de COVID-19, când, în timp real, am învățat cu toții o nouă afecțiune. Uneori suntem nevoiți să învățăm bolile în timp real. Ori, educația medicală continuă presupune tocmai acea nevoie pe care orice medic o are de a fi în permanență cu cele mai noi cunoștințe, tocmai pentru a putea acorda pacienților îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde”.

G Ad:

Ştiri Recomandate

6 alimente banale care pot preveni cancerul
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri