Orban, despre propunerea de izolare a vârstnicilor: nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului

Ludovic Orban,
Premierul Ludovic Orban a declarat că propunerea de izolare a vârstnicilor nu are nicio legătură cu Guvernul și că orice măsură de relaxare venită prin ordonanță militară va include toți cetățenii.

Premierul Ludovic Orban a declarat că orice măsură de relaxare a restricţiilor care au fost impuse prin ordonanţe militare îi va include pe toţi cetăţenii, deci şi persoanele de peste 65 de ani, arată agerpres.ro. El a adăugat că documentul aparţinând managerului Institutului "Matei Balş", prin care se propunea ca vârstnicii să fie izolaţi încă trei luni, nu are nicio legătură cu deciziile Guvernului.

„Domnul Streinu Cercel vorbeşte în numele său personal. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului şi critic sever aruncarea în spaţiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei şi care nu fac parte dintre deciziile care se iau la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul Guvernului. Nu există nici cea mai mică intenţie privitoare la părinţii şi bunicii noştri de a-i menţine în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne fereşte, de a asigura un spaţiu de carantină şi ruperea din familii. (...) Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate, pentru relaxarea măsurilor. (...) Doar după o evaluare foarte serioasă vom face paşii de revenire înspre normalitate, iar toată această mişcare va fi una graduală şi toată această mişcare îi priveşte pe toţi cetăţenii români, indiferent de vârsta lor. Mai exact, orice relaxare îi va include şi pe părinţii şi pe bunicii noştri”, a spus Orban la TVR.

El a adăugat că transmiterea publică a unor astfel de propuneri nu face bine societăţii.

„Consider că este un act iresponsabil, cu atât mai mult un act iresponsabil care vine din partea unui profesor care este considerat un specialist în domeniul epidemiologiei, dar în ceea ce priveşte măsurile aferente pare că nu înţelege deloc societatea, nu înţelege deloc respectul faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale şi aruncă în spaţiul public lucruri care nu au nicio legătură cu intenţiile şi cu deciziile autorităţilor şi ale Guvernului în ansamblul său”, a afirmat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel