Orban despre creșterea numărului de infectări: „Nu am luat în calcul petrecerile de după. În 3.300 de localități s-a petrecut”
15 oct, 21:59
Premierul Ludovic Orban spune că nu alegerile sunt de vină pentru creșterea ratei de infectări cu SARS CoV-2, ci petrecerile care au avut loc după ziua alegerilor locale din 27 septembrie.
Premierul Ludovic Orban. Foto: Guvern

„Eu am fost implicat în campania electorală, am interacționat cu mii de oameni, poate cu zeci de mii de oameni și nu m-am îmbolnăvit. Și așa au făcut marea majoritate a colegilor mei. De ce? Pentru că am respectat regulile, pentru că am purtat mască, evenimentele pe care le-am organizat le-am organizat în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului de Interne. De asemenea, organizarea zilei votului, s-a demonstrat, în afara câtorva cozi care au fost prezentate toată ziua, că a existat o organziare riguroasă, că oamenii au respectat regulile pe care le-am stabilit", a declarat Ludovic Orban joi seară la Digi24.

3.300 de petreceri? 

Premierul a adăugat că petrecerile, care au fost cu miile, n-au putut fi prevăzute.

„Ce, într-adevăr, n-am putut să prevedem, ăsta e adevărul, petrecerile de după. Și am atras atenția imediat asupra acestui subiect. (...) În 3.300 de localități primarii care au câștigat au petrecut. Unii au respectat regulile, alții n-au respectat. Se și vede că mulți s-au îmbolnăvit. Au început să se îmbolnăvească primari, președinții de consilii județene, pentru că au fost niște petreceri la care nu s-au respectat regulile. Dar procesul electoral, campania în sine, derularea zilei votului n-au crescut riscul de infectare, în mod clar. Începând cu data de 1 septembrie, am reluat o serie de activități - teatre, cinematografe, restaurante, spații închise, cafenele, au început școlile. Și acum, nu puteam lua altă decizie decât să începem școlile. În toate țările europene au început școlile în diferite forme”, a explicat Ludovic Orban.


Ştiri Recomandate

Strategia de vaccinare anti-COVID, discutată în CSAT
Distanțarea socială: cum afectează creierul
RAPORT UNOPA: Pacienții cu HIV, grav afectați de criza COVID-19
Dr Mariana Mărdărescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
HIV, un virus parșiv. Cum se adaptează el la medicamente
DELAMANIDUM - prospect
CARMUSTINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri