Orban, despre cazul Floreasca: se vor lua măsurile care se impun

Premierul Ludovic Orban. Foto: gov.ro
Premierul Ludovic Orban a declarat că toți cei responsabili vor fi sancționați și că se vor lua măsurile care se impun, referindu-se la cazul de la Spitalul Floreasca.

Premierul Ludovic Orban a declarat că ministrul Sănătăţii va lua deciziile care se impun în cazul situaţiei de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar cei care se fac responsabili vor fi sancţionaţi, potrivit agerpres.ro.

"Sunt în derulare mai multe controale, care sunt aproape de finalizare. E Corpul de control al ministrului Sănătăţii. De asemenea, e o evaluare făcută de autoritatea condusă de domnul Cepoi, există un control care a fost efectuat şi de Direcţia de Sănătate Publică. În urma acestor controale, pe baza rezultatelor acestor controale, am convingerea că ministrul Costache va lua deciziile care se impun, astfel încât să fie sancţionaţi toţi responsabilii", a precizat Orban la Palatul Parlamentului.

Medicii de la Spitalul Clinic Floreasca au anunțat că încetează lucrul, ăprotestând, astfel, față de demiterea din funcția demanager a mediculi Mircea Beuran. Despre protestul lor, şeful Executivului a spus că trebuie aşteptate şi alte decizii, care l-ar putea viza şi pe directorul spitalului.

"Nu cred că un medic, care a depus jurământul lui Hippocrate, poate să facă aşa ceva, oricât de mult ţin la domnul Beuran. Domnul Beuran oricum a fost 20 de ani acolo, dar trebuie aşteptate şi alte decizii. Să nu creadă domnul director al spitalului că, dacă l-a demis pe Beuran, scapă de orice răspundere", a afirmat Orban.

Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent până la conducătorul echipei, în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie şi ulterior a murit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel