Optimismul: cum îți influențează somnul și psihicul

Optimismu este benefic
Optimismul pare să influenteze în mod benefic psihicul și somnul. Optimiștii suferă mai puțin de insomnie și au un somn mai de calitate.

Persoanele care sunt mai optimiste tind să doarmă mai bine, asta a relevat un studiu asupra adulților tineri și de vârstă mijlocie.

Peste 3.500 de persoane cu vârste cuprinse între 32 și 51 de ani au fost incluse în eșantionul de studiu. Participanții au inclus oameni din Birmingham, Alabama, Oakland, California, Chicago și Minneapolis.

Cercetarea a fost condusă de Rosalba Hernandez, profesor la Universitatea din Illinois.

„Rezultatele acestui studiu au relevat asocieri semnificative între optimism și diferite caracteristici ale somnului auto-raportat, după ajustarea pentru o gamă largă de variabile, inclusiv caracteristici socio-demografice, condiții de sănătate și simptome depresive”, a spus Hernandez.

Teste pentru stabilirea optimismului

Nivelurile de optimism ale participanților au fost măsurate folosind un sondaj format din 10 teste, care le-a cerut să noteze pe o scară de cinci puncte cât au fost de acord cu afirmații pozitive, cum ar fi „Sunt întotdeauna optimist cu privire la viitorul meu” și cu propoziții cu cuvânt negativ, cum ar fi întrucât „cu greu mă aștept ca lucrurile să meargă”.

Rezultatele sondajului au variat de la șase (cele mai puțin optimiste) la 30 (cele mai optimiste).

Participanții au raportat date despre somnul lor de două ori, la cinci ani distanță, evaluându-și calitatea și durata totală a somnului în luna anterioară. Studiul a evaluat, de asemenea, simptomele de insomnie, dificultatea de a adormi și numărul de ore de somn efectiv pe care le au în fiecare noapte.

Un subset de participanți a făcut parte dintr-un studiu auxiliar de somn bazat în Chicago și a purtat monitoare de activitate timp de trei zile consecutiv - inclusiv două nopți din săptămână și o noapte de weekend. Participanții au purtat monitoarele de două ori pe an.

Monitoarele au colectat date cu privire la durata lor de somn, procent din somn și neliniște în timpul somnului.

Mai puțină insomnie la optimiști

Hernandez și coautorii săi au descoperit că cu cifrele de optimism erau mai mari, cu atât erau șansele mai mari de a raporta un somn mai de calitate. De asemenea, persoanele cu un nivel mai mare de optimism au avut mai multe șanse să raporteze că au dormit adecvat, dormind între șase și nouă ore pe noapte. De asemena, aveau 74% mai multe șanse să nu aibă simptome de insomnie și au raportat o somnolență mai mică în timpul zilei.

Conform unui raport din 2016 al centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), aproximativ 1 din 3 adulți din SUA nu reușește să doarmă adecvat, crescând riscurile multor boli cronice.

„Lipsa somnului sănătos este o problemă de sănătate publică, deoarece calitatea slabă a somnului este asociată cu multiple probleme de sănătate, incluzând riscuri mai mari de obezitate, hipertensiune arterială și mortalitate cauzală”, a spus Hernandez. „Optimismul - credința că lucrurile pozitive vor apărea în viitor - a apărut ca un atu psihologic pentru a supraviețuirea fără boli și o bună stare de sănătate”.

Deși s-a găsit o asociere semnificativă și pozitivă între optimism și somn de mai bună calitate, Hernandez a sugerat că rezultatele ar trebui interpretate cu prudență.

Oamenii de știință nu sunt siguri de mecanismul exact prin care optimismul influențează modelele de somn, ei cred că pozitivitatea poate amortiza efectele stresului prin promovarea copingului adaptiv, ceea ce le permite optimștiilor să se odihnească liniștiți.

Eșantionul pentru studiul actual a fost extras din studiul Coronary Artery Risk Development în Young Adults Study, care a explorat dezvoltarea și progresia factorilor de risc de boli cardiovasculare într-un eșantion american de adulți non-hispanici albi și afro-americani.

Cercetarea a fost susținută de Institutul Național de Inimă, Plămân și Sânge; și Institutul Național de Disparități în Sănătate Minoritară și Sănătate din Institutele Naționale de Sănătate.

 

Studiul: AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel